Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

RUDOLF BRAZDA. ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΡΟΖ ΤΡΙΓΩΝΟ" ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ.

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία.
Πέθανε το τελευταίο «ροζ τρίγωνο» του Ολοκαυτώματος.
enet.gr, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011.
Στην ηλικία των 98 ετών, πέθανε χθες ο τελευταίος γνωστός επιζήσας ομοφυλόφιλος που είχε εκτοπιστεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, Ρούντολφ Μπράζντα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το στενό του περιβάλλον «Ο Ρούντολφ έφυγε ήσυχα στον ύπνο του, τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα για ηλικιωμένους στο Μπάντζενχάιμ της Αλσατίας».
Γεννημένος από γερμανόφωνους Τσέχους γονείς το 1913 στη Γερμανία, ο Ρούντολφ Μπράζντα ήταν μεταξύ των 10.000 ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε ναζιστικά στρατόπεδα εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Ο Ρόντολφ, έζησε τρία χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, φορώντας στο πέτο το «ροζ τρίγωνο», το διακριτικό που είχαν επιβάλει στους ομοφυλόφιλους οι ναζί, τους οποίους θεωρούσαν ως επικίνδυνη επιδημία για την εξέλιξη της φυλής.
Ο Ρούντολφ Μπράζντα είχε πολιτογραφηθεί Γάλλος το 1960 και τον Απρίλιο του είχε χριστεί Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής. Η κηδεία του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ενώ όπως ορίζει η διαθήκη του, η σορός του θα αποτεφρωθεί και θα τοποθετηθεί δίπλα στην τέφρα του επί 50 χρόνια στυντρόφου του, Έντουάρ Μαγέ, ο οποίος πέθανε το 2003.
Δείτε επίσης το παρακάτω βίντεο από το Yagg:


Διαβάστε επίσης:
- Gay Super Hero: Το τελευταίο ροζ τρίγωνο μιλάει.
- Gay Super Hero: Παρασημοφορήθηκε το τελευταίο ροζ τρίγωνο.

Αιωνία του η μνήμη!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: