Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΛΛΑΔΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ;

Αντιγράφω από το zougla.gr
Ρυθμίσεις για υιοθεσίες «εξπρές» και από ομοφυλόφιλα ζευγάρια
Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αναδοχή και υιοθεσία προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την υιοθεσία παιδιού.
Το θέμα βρίσκεται ήδη σε προπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δημιουργηθεί μια εθνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων, καθώς και ένα δίκτυο αλληλεγγύης.
Επίσης, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς και οι μονογονεϊκές οικογενίες, όπως επίσης και η δυνατότητα οι ανάδοχοι γονείς να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά που έχουν παραβατική συμπεριφορά.
.

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

Όταν λέμε "στο μέλλον" θα ζω εγώ;

Τι ωραία που είναι να πηγαίνεις με το πάσο σου όταν πρόκειται για τις ζω'ες των άλλων...

Χρήστος είπε...

Ο κ. Καστανίδης στις 17/09, λίγες βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε δηλώσει ότι είχε δημιουργήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα κατέθετε προτάσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης ατόμων ιδίου φύλου, ξεχνώντας την πρόταση νόμου του κόμματός του προεκλογικά. Σήμερα, 09/05 καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στο ζήτημα και η τύχη της επιτροπής αγνοείται.

Αν δεν απαντήσει ικανοποιητικά ο υπουργός γιατί το (απείρως "ευκολότερο") ζήτημα του Συμφώνου -που ήταν και προεκλογική τους δέσμευση- έχει βαλτώσει, οι δηλώσεις του μόνο ως άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε μπορούν να εκληφθούν. Εκτός αν πλησιάζουν πάλι εκλογές, οπότε κάπως εξηγούνται.

Στρ είπε...

Καλά εντάξει.
Το δούλεμα από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ακάθεκτο. Αλλά δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό: Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει πλακάκια με την Εκκλησία και τη ρατσιστική Ακροδεξιά.

Να πώς φαντάζομαι το ΠΑΣΟΚ να "συνομιλεί" με την εκκλησία της ελλάδος:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

"Αγαπημένη μου Εκκλησία της Ελλάδος, όπως βλέπεις εδώ και δύο χρόνια, εγώ σου εξασφαλίζω τις φοροαπαλλαγές που πάντα είχες και κάνω τα στραβά μάτια για τις εκκλησιαστικές ρεμούλες, τύπου Βατοπέδι, μονή Τοπλού κλπ κλπ. Επίσης διατηρώ τον υποχρεωτικό και κατηχητικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο, για να μπορείς εσύ, Εκκλησία, να αυξάνεις τους πιστούς-οπαδούς σου, και να συνεχίζεις απτόητη τις ρεμούλες σου.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσω ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους. Μην ανησυχείς καθόλου ως προς αυτό!! Άλλο που όταν έχει εκλογές, τους υπόσχομαι σύμφωνο συμβίωσης και ίσα δικαιώματα και άλλες τέτοιες τζιριτζάντζουλες :-D
Αυτό το κάνω για να τσιμπάω τα ψηφαλάκια των gay που τα χρειάζομαι κι αυτά, όσο χρειάζομαι τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των πιστών χριστιανών ψηφοφόρων. Και μην ψαρώνεις που εξαγγέλλω ότι "θα δώσω έμφαση στον gay τουρισμό". Αυτό αφορά ΜΟΝΟ τους ξένους τουρίστες που θέλω τα λεφτουδάκια τους, αλλά και όσους φραγκάτους έλληνες γκέι υπάρχουν. Για την μεγάλη πλειοψηφία των ντόπιων γκέι, που είναι άνεργοι ή χαμιλόμισθοι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην gay friendly Μύκονο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Π Ο Τ Ε.

Αγαπημένη μου Εκκλησία της Ελλάδος, ξέρω καλά πόσο χρήσιμη σού είναι η πατριαρχική οικογένεια. Είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ότι και για μένα η πατριαρχική οικογένεια είναι το ίδιο χρήσιμη. Κερδίζω έτσι, από την δωρεάν εργασία της γυναίκας-μητέρας :-). Αλλά το καλύτερο είναι πως έτσι εξασφαλίζω ότι το "βασικό κύτταρο της κοινωνίας" διαπαιδαγωγεί τα παιδιά ως απόλυτα πειθαρχημένους μελλοντικούς εργαζόμενους και άνεργους, που δεν θα διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και άλλα τέτοια παλιομοδίτικα δικαιώματα. ;-)
Δεν είναι τέλειο αυτό;
Δε γουστάρεις κι εσύ;
Εσύ, Εκκλησία, θα έχεις πειθαρχημένους πιστούς χριστιανούς, και εγώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έχω υποταγμένο τον κόσμο της εργασίας.

(η συνέχεια της "επιστολής", στο επόμενο post)

Στρατής Γατελούζος είπε...

(συνέχεια της "επιστολής του ΠΑΣΟΚ προς την εκκλησία της Ελλάδος" από το προηγούμενο post)

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, καλή μου Εκκλησία, ότι είσαι από τους βασικότερους συμμάχους μου στην μάχη εναντίον του κόσμου της εργασίας. Πόσο χαίρομαι που εδώ και ένα χρόνο, το έχεις κυριολεκτικά ΒΟΥΛΩΣΕΙ, σε ό,τι αφορά την κατεδάφιση των αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων (όρια απολύσεων, συλλογικές συμβάσεις κλπ κλπ).
Ξέρω, ξέρω. Δεν το κάνεις από την καλή σου την καρδιά!
Είπαμε:
Εγώ σου κάνω τις πλάτες για να συνεχίζεις το "θεάρεστο" έργο σου, κι εσύ μου εξασφαλίζεις πολλά-πολλά ψηφαλάκια. Πολύ χαίρομαι για αυτήν τη συνεργασία μας. Ως ΠΑΣΟΚ, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε την αγαστή μας συνεργασία για πολλά χρόνια ακόμα! Γι' αυτό άλλωστε εδώ και ένα χρόνο τα έχω κάνει πλακάκια με ένα από τα κόμματα που στηρίζει η Εκκλησία, το ΛΑΟΣ. Αυτή η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, κυριολεκτικά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!! Μιλάμε για την απόλυτη καύλα, όταν πέρσι στις 6 Μάη, εγώ το ΠΑΣΟΚ, ψήφισα παρέα με το ΛΑΟΣ το μνημόνιο διάλυσης της εργατικής τάξης. :-)
Και "φοβάσαι" μετά από αυτό ότι θα ψηφίσω το Γάμο Ομοφύλων; Καλά, το φοβάσαι το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δε σε θεωρώ και ηλίθια, ως Εκκλησία της Ελλάδος. Καταλαβαίνεις ότι αυτά τα πράγματα είναι δούναι και λαβείν: Εσύ βάζεις το ΛΑΟΣ να ψηφίσει το μνημόνιο, και εγώ σου διατηρώ ΟΛΑ τα προνόμια που έχεις...

Και το καλυτερότερο είναι αυτό που έκανε το άλλο κόμμα, που συνήθως στηρίζεις εσύ η Εκκλησία: Η Νέα Δημοκρατία το έπαιξε αριστερή ως προς το μνημόνιο, και δεν το ψήφισε. Λοιπόν, αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για το σύστημα που στηρίζω εγώ το ΠΑΣΟΚ. Με τη Νέα Δημοκρατία αντίθετη στο μνημόνιο, εξασφαλίζω ότι υπάρχει για τον κόσμο μια "εναλλακτική λύση" για τις επόμενες εκλογές: Η ΝΔ θα προβληθεί προεκλογικά ως το "φιλολαϊκό" κόμμα, που δεν ψήφισε το μνημόνιο. Έτσι, μετά από μένα θα πάρει την εξουσία αυτή, και μετεκλογικά θα "ανακαλύψει" εμβρόνδητη ότι δεν υπάρχουν λεφτά, και άρα πρέπει να συνεχίζουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το τοκογλυφικό χρέος προς τις τράπεζες, τα hedge funds και τα επενδυτικά κεφάλαια. Και έτσι, θα συνεχίσει η ΝΔ την πολιτική του συστήματος υπέρ των καπιταλιστών.

Βέβαια, δεν είναι και σίγουρο ότι η ΝΔ θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση τελικά. Είναι και το πρόβλημα ότι αυτό το κόμμα έχει αποδυναμωθεί πολύ, παρόλο που το παίζει "φιλολαϊκό". Αυτό πάντως που σίγουρα χρειαζόταν το σύστημα, που εγώ το ΠΑΣΟΚ στηρίζω, είναι τουλάχιστον να υπάρχει η ΝΔ. Γι' αυτό και το σύστημα έβαλε τη ΝΔ να μην ψηφίσει το μνημόνιο: Αν το ψήφιζε, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα διαλυόταν.
Ενώ τώρα, το σύστημα έχει τη Νέα Δημοκρατία ΕΣΤΩ στο 30%, και έτσι μπορεί να την αξιοποιήσει σε μια ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση που ίσως προκύψει μετά τις εκλογές.

Γενικά, το σύστημα έχει πολλές καβάτζες:
-Εμένα το ΠΑΣΟΚ, που ελέγχω τη ΓΣΣΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα ΜΜΕ και έτσι περνάω ό,τι νόμο γουστάρω.
-Το ΛΑΟΣ που ψήφισε το μνημόνιο, παρέα με μένα.
-Τη ΝΔ, είτε ως μελλοντική αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε ως μέλος οικουμενικής.
-Την Μπακογιάννη, ώστε το σύστημα να εκβιάζει τη ΝΔ.
-Τη Δημοκρατική "Αριστερά", που τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης την πλασάρουν ως "υπεύθυνη και ρεαλιστική αριστερά", και που αν μπει στην επόμενη Βουλή, λογικά θα συμμετάσχει στην οικουμενική κυβέρνηση, ως αριστερό άλλοθι του συστήματος.

Για το τέλος αφήνω εσένα, αγαπημένη μου Εκκλησία της Ελλάδος:
Εσύ κι αν είσαι καβάντζα για το σύστημα!! Κρατάς κοιμισμένους τους πιστούς σου, παρόλο που η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι χαμιλόμισθοι εργαζόμενοι και άνεργοι...
Στο ξαναλέω:
Θα σου κάνω ΟΛΑ τα χατίρια για πάντα!

Με εκτίμηση,
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ "