Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

Η γαλλική κοινωνία αναπτύσσεται πιο γρήγορα απ' ότι η κυβέρνησή της; Η απάντηση είναι ναί, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έγινε στην χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, περίπου ο μισός πληθυσμός, το 48%, πιστεύει ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν. Στην ίδια έρευνα που είχε γίνει απ' την ίδια εταιρία το 2007, το ποσοστό αυτό ήταν στο 40%. Επίσης, στο θέμα της πολιτικής ένωσης, ναί απαντά το 61%, έναντι 55% που ήταν το 2007.

Κατά τον Régis Bigot, αναλυτή της έρευνας, η σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην γενιά των 60άρηδων, όπου το 2007 το 63% ήταν κατά των πολιτικών ενώσεων ομοφύλων, ενώ τώρα έχει μειωθεί αισθητά. "Αφού όπως φαίνεται οι γκέι και οι λεσβίες κατάφεραν να πείσουν τους γονείς τους, σειρά τώρα έχουν οι παπούδες και οι γιαγιάδες τους;", αναρωτιέται ο Régis Bigot.

[μέσω του Yagg]

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η έρευνα αυτή έρχεται πολύ κοντά με την πρόσφατη, αρκετά σημαντική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας [βλέπε εδώ], που έδωσε δικαίωμα γονεϊκότητας σε ζευγάρι γυναικών, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναγνώριση της από κοινού υιοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: