Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Εκατοντάδες Ιρακινοί άνδρες νεκροί από ομοφυλοφοβικές επιθέσεις

Αντιγράφω από τις ειδήσεις του in.gr:

Εκατοντάδες Ιρακινοί άνδρες νεκροί από ομοφοβικές επιθέσεις
17/08/09 12:30

Βαγδάτη

Τα βασανιστήρια και οι ομαδικές εκτελέσεις ανδρών, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι ομοφυλόφιλοι, αυξάνονται ραγδαία στο Ιράκ, ενώ οι αρχές δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν αυτές τις βιαιότητες, κατήγγειλε η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης, εκατοντάδες άνδρες έχουν απαχθεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί φέτος στην σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, προπύργιο της ένοπλης οργάνωσης «Στρατός του Μάχντι», επικεφαλής της οποίας είναι ο ακραίος σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι είναι αδύνατον να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των θανάτων, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς. Θύματα που έχουν επιβιώσει από τις ομοφοβικές αυτές επιθέσεις καταγγέλλουν ότι οι δράστες πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια και ανακρίνουν τα θύματα, προκειμένου να τους αποσπάσουν ονόματα άλλων πιθανών στόχων, πριν τα δολοφονήσουν.

Οι Ιρακινοί γιατροί και οι υπάλληλοι του νεκροτομείου κάνουν επίσης λόγο για ακρωτηριασμούς των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Human Rights Watch, οι συγγενείς των θυμάτων όχι μόνο αποκρύπτουν τις επιθέσεις, διότι θεωρούν το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας χειρότερο και από το ίδιο το έγκλημα που διαπράχθηκε, αλλά μάλιστα πολλές από τις επιθέσεις πραγματοποιούνται από μέλη της οικογένειας των θυμάτων και έχουν τον χαρακτήρα «εγκλημάτων τιμής».

Οι δε θύτες δικαιολογούν τις πράξεις τους με το αιτιολογικό ότι τα θύματα «συνιστούν απειλή για την ανδροπρέπεια των Ιρακινών».
- Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

tifoeus είπε...

διάβασα την είδηση το πρωί μαζί με κάποιες άλλες των προηγούμενων ημερών, όπως για το νόμο για τις γυναίκες που δεν συναινούν στο συζυγικό σεξ στο Αφγανιστάν, για την κατάληξη της βόλτας μια τριμελούς οικογένειας στο Ισραήλ κτλ.
μερικές φορές μου έρχεται να κάνω εμετό διαβάζοντας μόλις λίγες γραμμές των ειδήσεων.
και αυτό μου συμβαίνει συχνά πια.

πάω μια βόλτα, χρειάζομαι αέρα (και μόνο που τον αναπνέω κάποιες φορές θα πρέπει να αισθάνομαι τυχερός...)
δεν το εκτιμάμε πάντα όμως, έτσι δεν είναι φίλε μου;

Tales from the other side of town είπε...

Χμ, δεν είναι κακή αντίδραση αυτή. Έχω την αίσθηση ότι οι πιο πολλοί απλά το συνηθίζουμε να τις ακούμε και να τις διαβάζουμε.
Γενικά, δεν εκτιμάμε πολλές φορές αυτό που έχουμε, πάντα θέλουμε το παραπάνω, αλλά αυτό μάλλον είναι φυσιολογικό.
Καλή βόλτα :-)

Ephemeron είπε...

Μου "αρεσει" οταν θυμαμαι τι ελεγε ο G W Bush και τα φιλαρακια του (Βρετανοι, Γαλλοι, κλπ), οταν στειλανε στρατο στο Ιρακ και Αφγανισταν... " ο στρατός μας θα φερει την δημοκρατια, στο Αφγανισταν και το Ιρακ..."
Απο την πισω πόρτα οχι απο την μπροστινη...

Tales from the other side of town είπε...

Εμ, ακόμη και καλές προθέσεις να έχει κάποιος (που ο Μπους δεν είχε καθόλου αγαθές προθέσεις), "δημοκρατία" με όπλα, βόμβες και Γκουντάναμο, δεν γίνεται, μόνο χάος.
Και μέσα στο χάος, την πληρώνουν ακόμη περισσότερο οι πιο ασθενείς ομάδες.