Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

HIV BLUES.

Σε όλους είναι γνωστά τα περιστατικά σύλληψης και διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών που ασκούν πορνεία, με φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα. Είναι περριτό να δοθεί κάποιο λινκ, άλλωστε οι περισσότεροι έχουμε δει στους δέκτες των τηλεοράσεών μας τα πρόσωπά τους, τα ονόματά τους.

Έχω μάθει καλώς ή κακώς στη ζωή μου να διαλέγω στρατόπεδο, και στον κόσμο που επιλέγω δεν χωρά καμμία διαπόμπευση και στιγματισμός οροθετικών, για κανένα λόγο.

Θεωρείται αδιανόητος, και ανήκει στη σφαίρα του εκφασισμού, της κοινωνίας του φόβου, μιας κοινωνίας που ξεπλένει τις αμαρτίες και τη σαπίλα της μέσα από το κουρέλιασμα της αξιοπρέπειας μειονοτήτων, εδώ των οροθετικών.

Δε θα αναφερθώ στα τυπικά επιχειρήματα, όπως περί προστασίας προσωπικών δεδομένων υγείας, όπως ότι το σεξ χωρίς προφύλαξη γίνεται υπ' ευθύνη και των δύο και πρέπει να έχουμε υπ' όψη ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει οροθετικοί άρα είμαστε εξ ίσου υπεύθυνοι όταν το ζητάμε, και πολλά ακόμη. Δεν θα προχωρήσω παραπέρα, γιατί τα επιχειρήματα του ορθού λόγου σε μία κοινωνία που είναι παραζαλισμένη ξέρω ότι χάνουν την αξία τους. Ξέρω επίσης καλά ότι η επίσημη έκφραση της ακροδεξιάς, όσο και οι μεταμφιεσμένοι φασίστες, έχουν βρει ανοικτά αυτιά και το χειρότερο οι αρχές τους έχουν αρχίσει διαχέονται σε μία ανασφαλή απαίδευτη κοινωνία.

Το μόνο που θα πω και πιστέψτε με είναι απολύτως ευγενικό:
Άι σιχτίρ φασίστες! .

23 σχόλια:

Kostas είπε...

Καλό μήνα βρε και μην φωνάζεις! μέχρι εδώ ακούγεσαι!!!

Tales from the other side of town είπε...

Καλό μήνα και σε σένα βρε 80's.
:-)

g for george είπε...

Δυστυχώς θα πρέπει να διαφωνήσω.. αν και πιστεύω ότι ανακίνησαν το θέμα λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων, σκέψου ότι για μια μόνο ιερόδουλο με hiv, πήραν τηλέφωνο 600 άνδρες που έκαναν σεξ μαζί της χωρίς προφύλαξη. Άνδρες που μετά γύρισαν σπίτι τους, στην γυναίκα τους ίσως ή στην κοπέλα τους. Και έκαναν και με αυτές σεξ δίχως προφυλάξεις.

Δυστυχώς δεν νομίζω πως υπήρχε άλλη λύση από το να δωθούν οι φωτογραφίες των γυναικών αυτών στην δημοσιότητα. Αν διάβασα καλά, ήδη κάποιοι από τους άνδρες βρέθηκαν οροθετικοί.. και θα πρέπει τώρα και αυτοί να έρθουν αντιμέτωποι με την επόμενη μέρα. Και με τις οικογένειές τους. Πώς ανακοινώνεις στην σύζυγό σου ότι όχι μόνο την απάτησες αλλά και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την κόλλησες AIDS;

Είναι τεράστιο το θέμα με κύρια και ανυπέρβλητη ευθύνη της πολιτείας. Στο ότι άφησε να λειτουργούν παράνομοι οίκοι ανοχής, στο ότι δεν έκανε τακτικούς ελέγχους στις πιάτσες που ξέρουν ότι συχνάζουν και στο ότι δυστυχώςη παιδεία μας είναι απαράδεκτα χαμηλή. Και αναφέρομαι στα σχολεία. Παιδιά ανενημέρωτα για τους κινδύνους. Πλήρως.

Θα έλεγα το ίδιο αν οι γυναίκες αυτές είχαν σύφιλη ή ηπατίτιδα C. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ρισκάρεται η υγεία εκατοντάδων ανθρώπων. Και για να πω ακόμα μια αλήθεια, αναφέρομαι όχι στους άνδρες που ηλιθιωδώς έκαναν μη ασφαλές σεξ με πόρνες, αλλά για τις συζύγους και τις κοπέλες τους.

Tales from the other side of town είπε...

Κι εγώ λυπάμαι george, γιατί μου είναι λυπηρό που διαφωνείς.

Οποιοσδήποτε έκανε σεξ με οποιανδήποτε/οποιοδήποτε χωρίς προφύλαξη, είναι υπεύθυνος της πράξης του. Είναι τόσο υπεύθυνος όσο και μία πόρνη, που συχνά εξαναγκάζεται να το κάνει χωρίς προφύλαξη. Είναι όσο υπεύθυνος όσο κι αυτή - η διαφορά είναι ότι αυτός ποτέ δεν πρόκειται να δεχθεί διαπόμπευση. Αν κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη με κάποιον george και το κολλήσεις, τότε είσαι υπεύθυνος της πράξης σου.

Επομένως αν πράγματι βρέθηκαν οροθετικοί αυτοί που το κόλλησαν από αυτές τις κοπέλες (που αυτό δεν αποδεικνύεται, μπορεί να το κόλλησαν αλλοιώς ή ακόμη και να μας λένε παραμύθια, γιατί προσωπικά δεν τους εμπιστεύομαι), τότε είναι υπεύθυνοι της πράξης τους, και πάντως, αυτούς κανείς δεν πρόκειται να τους διαπομπεύσει. Αντίθετα, οι κοπέλες αυτές διαπομπεύθηκαν, αντί να προστατευθούν ως ευάλωτες. Και μη μου λες σε παρακαλώ για οικογένειες, γιατί για μένα όση αξία έχει ένας οικογενειάρχης, έχει και μία πόρνη. Η πόρνη όμως δέχεται ούτως ή άλλως το στίγμα. Και την διαπομπεύουμε και από πάνω.

Η πολιτεία αγαπητέ μου george, έχει χρέος να προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες, έχει χρέος να προστατεύει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας όλων των πολιτών σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχει χρέος να κάνει αποτελεσματικές καμπάνιες ενημέρωσης.

Πέρα απ' αυτό, πριν μιλήσουμε για παράνομη πορνεία, θα πρέπει να μιλήσουμε για την υφιστάμενη νομοθεσία περί πορνείας, που είναι ανεφάρμοστη. Είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε η πλειοψηφία των οίκων ανοχής να μην μπορούν να λειτουργούν νόμιμα, γιατί ο νόμος έχει μη εφαρμόσιμα κριτήρια. Είναι επίτηδες φτιαγμένος έτσι, και είναι για λόγους προφανείς: να αφήνει τα παράθυρα γιατί υπάρχει και το νταβατζιλίκι στο οποίο εμπλέκεται η ίδια η αστυνομία. Να μη μασάμε τα λόγια μας και να δείχνουμε με το δάκτυλο τον εύκολο στόχο και να διαπομπεύουμε.

Ελπίζω, έστω και τώρα, να ξυπνήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και να δώσει γρήγορα μία απάντηση.

Σε παρακαλώ πολύ να το ξανασκεφτείς, η λύση δεν είναι η διαπόμπευση, αυτό λέγεται ζούγκλα.

Tales from the other side of town είπε...

Και απ' ότι βλέπω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εξέδωσε ανακοίνωση που παίρνει θέση κατά της δημοσιοποίησης φωτογραφιών και ονομάτων - εδώ, λέγοντας ότι αποτελεί κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι απάνθρωπο και άστοχο.

gay super hero είπε...

Kαι μόλις ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τι να λέει άραγε ο Ιατρικός Σύλλογος για το θέμα.

Για να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις άλλων φορέων (π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος ή ή Ένωση Δικαστικών για τις αποφάσεις του περίφημου εισαγγελέα), αντιδράσεις των κομμάτων που ζητάνε την ψήφο μας και βέβαια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχω να πω τίποτα - είναι σαφές ότι έχει μετατραπεί σε απλό επιχειρησιακό βραχίονα σε μια υπόθεση που απλά προκαλεί ναυτία...

g for george, τώρα που θα πάνε να εξεταστούν οι πελάτες αυτών των γυναικών, φαντάζομαι συμφωνείς να δοθούν και οι δικές τους φωτογραφίες στη δημοσιότητα; Γιατί βέβαια κανείς δεν μας εγγυάται ότι όντως θα ενημερώσουν τις μόνιμες παρτενέρ τους που σίγουρα είναι πολύ πιο ανυποψίαστες από τον πελάτη ενός οίκου ανοχής.

Σωστά;

Unknown είπε...

Με κάλυψε ο gaysuperhero.
Απλά συμφωνώ μαζί σου Tales.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ

gay super hero είπε...

Πάντως Tales διαβάζοντας την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου πολλά μπορεί να παρατηρήσει κανείς.

Καταρχάς σε ποιον απευθύνονται; Στον εισαγγελέα που αποφάσισε τη δημοσίευση των ονομάτων; Του λένε να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες. Ποιανού; Του εαυτού του;

Διαβάζω επίσης

"έλεγχο των εργαζομένων ιερόδουλων, οι οποίες αποτέλεσαν το τελευταίο διάστημα την αιτία διασποράς του ιού της HIV λοίμωξης, και ίσως όχι μόνο αυτού, στο γενικό
πληθυσμό"


O "γενικός" πληθυσμός μας καίει. Ο ..."ειδικός" να πάει να κουρεύεται.

Ή τι να πει κανείς για αυτή τη φράση που σπάει όλα τα κοντέρ χουντοφροσύνης

"οι Έλληνες πολίτες
που νιώθουν την απειλή του εθνικού και βιολογικού αφανισμού"

Παρακάτω κάτι πιο light για να γελάσουμε λίγο

"Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει μια σοβαρή προσπάθεια καταγραφής και
ευαισθητοποίησης ομάδων υψηλού κινδύνου"

Και πιο κάτω

"δεν έλαβαν κανένα μέτρο για τον αφοπλισμό της υγειονομικής αυτής βόμβας και την
προστασία της ελληνικής οικογένειας που καθ΄ ομολογία τους βρισκόταν σε κίνδυνο"

Και πάλι σε κίνδυνο η ελληνική οικογένεια από τις "υγειονομικές βόμβες". Πράγμα που δεν είμαι σίγουρος καν αν ισχύει. Συμβαίνει να κινούμαι σε αυτές τις περιοχές και οι πελάτες που βλέπω να μπαινοβγαίνουν στα φτηνά "σπίτια" είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαποί και οι ίδιοι.

Τώρα στα άλλα, στα διάφορα "studio" που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια γύρω απ'το Γκάζι και αλλού, δεν ξέρω ποιος πηγαίνει. Και δεν ξέρω καν αν φτάνει το μακρύ χέρι του υπουργού ως εκεί....

Tales from the other side of town είπε...

gay super hero,

Εξ όσων βλέπω απευθύνονται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δηλαδή στον μεγαλύτερο βαθμό, που μπορεί να ελέγξει τον Εισαγγελέα που εξέδωσε την άδεια. Δε γνωρίζω νομικά, αλλά έτσι υποθέτω.

Τώρα για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, η ουσία και η γλώσσα του κειμένου του Ιατρικού Συλλόγου, είναι από προβληματική έως και απαράδεκτη.

Κρατώ όμως την κατάληξη, όπου αναφέρεται στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων.

Για τον ΔΣΑ, δεν περιμένω και πολλά, έχει δώσει κάκιστα δείγματα γραφής.

Ελπίζω η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά....

Tales from the other side of town είπε...

Ακόμη, ρίχνω αυτούσια το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου, που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

----------------
Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Αθήνα, 2 Μαίου 2012

Δελτίο Τύπου.

Πορνεία, βία κατά των γυναικών και ποινικοποίηση του πελάτη


Η δημοσιοποίηση στοιχείων και η πρόσφατη σύλληψη της αλλοδαπής γυναίκας, καθώς και η δημοσιοποίηση στοιχείων άλλων 11 γυναικών που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με την κατηγορία της απειλής της δημόσιας υγείας, φέρνουν στο προσκήνιο τρία ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά των πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και έχουν απασχολήσει την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επισταμένως την τελευταία διετία.



Το πρώτο θέμα που αναδεικνύει η επικαιρότητα αφορά στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οροθετικών γυναικών θυμάτων βίας, στιγματίζοντας έτσι και θυματοποιώντας εκ νέου τις γυναίκες αυτές. Τα ερωτηματικά που τίθενται βάσει της οπτικής του φύλου είναι τα εξής:

· Κατά πόσο η δημοσιοποίηση έχει γίνει με δεοντολογική ορθότητα, έτσι ώστε να προστατευθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια των ατόμων αυτών και ποια είναι η ευθύνη των ΜΜΕ και του ΕΣΡ σε αυτό;

· Aν η δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων των εκδιδομένων γυναικών προστατεύει τη δημόσια υγεία, τότε γιατί δεν την προστατεύουν ή δεν θα την προστάτευαν ακόμα περισσότερο, η δημοσιοποίηση των ονομάτων των «πελατών»; Με το σκεπτικό αυτό, δεν αποτελούν και οι πελάτες οι οποίοι με επιλογή τους έκαναν χρήση των «υπηρεσιών» χωρίς προφύλαξη, κίνδυνο της δημόσιας υγείας, αφού μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια, τόσο στις συντρόφους/συζύγους. όσο και σε άλλες ανυποψίαστες γυναίκες με τις οποίες πιθανόν έχουν σεξουαλική επαφή;



Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με το ίδιο το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση από παράνομα εγκληματικά κυκλώματα, που απομυζούν τεράστια κέρδη. Αυτή η μορφή βίας, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, τα οποία κακοποιούνται πολλαπλώς, αποτελεί πρωτίστως προσβολή της στοιχειώδους αξιοπρέπειας του ανθρώπου στην οποία οι «πελάτες» της πορνικής αγοράς συνεργούν. Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του «πελάτη» απέναντι στον περίγυρό του και, γενικότερα, στο κοινωνικό σύνολο, η ευθύνη αυτή εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας.



Το τρίτο θέμα που αναδεικνύεται με ένταση είναι η ανάγκη αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει την πορνεία και την εμπορία ανθρώπων με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη χώρα μας. Μήπως η «αγορά πορνικών και σεξουαλικών υπηρεσιών» θα έπρεπε να στρέφει την προσοχή μας σε αυτόν που τροφοδοτεί τη ζήτηση αυτών των «υπηρεσιών»; Πιστεύουμε ότι είναι καιρός και στην Ελλάδα να τεθεί το θέμα της ποινικοποίησης και των ευθυνών του «πελάτη», όπως έχει γίνει ήδη στην Γαλλία, την Σουηδία και σε άλλες χώρες.

gay super hero είπε...

Tales εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί μπλέκουν τα μπούτια τους με το θέμα και τελικά καταφέρνουν απλά να το συσκοτίζουν ρίχνοντας ο καθένας στην αρένα τα αγαπημένα του τσιτάτα. Οι μεν για τις "υγειονομικές βόμβες" που απειλούν την ανυποψίαστη ελληνική οικογένεια και οι δε υπέρ των γυναικών που είναι οπωσδήποτε θύματα της σωματεμπορίας και της ρατσιστικής ελληνικής κοινωνίας.

Ανεξάρτητα από το αν οι γυναίκες αυτές είναι άμεσα ή έμμεσα θύματα του trafficking, η άρση του ιατρικού απορρήτου και η δημοσιοποίηση της ταυτότητάς τους είναι μια εξωφρενική και εξαιρετικά ολισθηρή απόφαση. Είναι εξωφρενική ακόμα κι αν οι ίδιες έχουν επιλέξει χωρίς κανένα καταναγκασμό να δουλεύουν σε οίκους ανοχής.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει trafficking και μαστροπεία που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και λεία του είναι κυρίως γυναίκες από φτωχές χώρες. Υπάρχουν όμως και αρκετά άτομα -γυναίκες και άντρες- που επιλέγουν την πορνεία σαν μέσο βιοπορισμού, λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού (π.χ. τα τρανς άτομα ή οι γυναίκες που έχουν βρεθεί στο δρόμο λόγω κακοποίησης) ή για να χρηματοδοτήσουν κάποιον εθισμό τους. Δεν είναι όλες οι γυναίκες που εκδίδονται θύματα της σωματεμπορίας, ούτε είναι όλοι οι πελάτες τους φαλλοκράτες βιαστές που τις εξαναγκάζουν να συνουσιάζονται χωρίς προφυλακτικό.

Δεν αμφιβάλλω ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες που από τις φωτογραφίες τους φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένες έχουν περάσει εξαιρετικά άσχημες εμπειρίες. Δεν αμφιβάλλω επίσης ότι η πορνεία όσο καλά και να ρυθμίζεται σε μία ευνομούμενη κοινωνία αφήνει μεγάλα περιθώρια εκμετάλλευσης και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όμως αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο όχι επειδή θέλουμε να τις "λυπηθούμε" ή επειδή αποφασίζουμε να επιδείξουμε τις φεμινιστικές ευαισθησίες μας. Στις αρρώστιες άλλωστε δεν υπάρχουν "αθώοι" και "φταίχτες".

Είναι απαράδεκτο γιατί αποτελεί κατάχρηση εξουσίας και πλήρη χρεοκοπία κάθε έννοιας ιατρικού και νομικού πολιτισμού. Το αν και κατά πόσο πρέπει να τιμωρείται ένας οροθετικός που εν γνώσει του θέτει άλλους σε κίνδυνο χωρίς να τους ενημερώνει είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Αυτό που έγινε όμως δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε έννοια δικαίου ή τιμωρίας με βάση το νόμο. Είναι απλά η εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας.

g for george είπε...

Δυστυχώς το θέμα hiv στην Ελλάδα έχει ξεφύγει εντελώς και δεν το ξέρουμε. Καμμία ενημέρωση, είτε στα σχολεία είτε στους πολίτες, κανένας φόβος. Ο hiv είναι κάτι που αφορά "τους άλλους" και τώρα βλέπουμε ένα μικρό μέρος μόνο, από τα αποτελέσματα.

Ο gay super hero θέτει μια σωστή ερώτηση. Αν με αυτή την λογική θα πρέπει επίσης να δημοσιοποιηθούν και τα πρόσωπα των ανδρών που έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη και παραδέχομαι πως αυτό ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί.

Tales from the other side of town είπε...

Αχ όχι george, μην το πολυσκέφτεσαι - τρομάζω...

g for george είπε...

Δεν εννοούσα ότι σκέφτομαι αν θα πρέπει να βγουν ΚΑΙ αυτές οι φωτογραφίες! παρανόηση!

Tales from the other side of town είπε...

Πλάκα σου κάνω βρε george.
:-)

xomeritis είπε...

Είμαι σοκαρισμένος μέχρι που το έφτασαν. Αρχικά, όταν το πήρε το αυτ;i μου νόμιζα ότι αφορούσε σε κάποια δημοσίευση σ' έντυπο τύπου Espresso και μετά είχε κυκλοφορήσεις σε blogs της συμφοράς.

Hitori Tana είπε...

Προσυπογράφω την κατακλείδα σου. Θέλω να είμαι όμως και λίγο αισιόδοξη βλέποντας το πλήθος των αντιδράσεων στον αδηφάγο φασισμό τους.

Για το κεελπνο με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Άλλωστε, κάποιοι τα φωνάζανε από πέρυσι.

Tales from the other side of town είπε...

Αμ, δέ! Επειδή ρώτησε ο ήρωας κάποια σχόλια πιο πριν για τις θέσεις των κομμάτων, ο Βενιζέλος, ως συνταγματολόγος μάλιστα, υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας την πολιτική της ζούγκλας προ ολίγου στην διακαναλική. Το είδες;

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ξωμερίτη, για τα χειρότερα...

Tales from the other side of town είπε...

Hitori Tana,

Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη, μακάρι τελικώς όλο αυτό να είναι απλά προεκλογικό.

gay super hero είπε...

To θέμα δεν είναι μόνο τι είπε ο Βενιζέλος. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε όλα τα κανάλια και όλα τα sites των μεγάλων εφημερίδων χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό σχετικά με τη δεοντολογία της όλης υπόθεσης...

Προφανώς μέσα στην απόγνωσή τους οι κυβερνώντες νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο στήνουν κάποιο ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή ή κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες νομιμοποιούν τη λογική τέτοιων οργανώσεων. Και προφανώς πολλοί ψηφοφόροι τελικά θα επιλέξουν το αυθεντικό και όχι την απομίμηση.

Δυστυχώς αυτό που είδαμε είναι μόνο το ορεκτικό. Την Κυριακή το βράδυ με την πανσέληνο πολύ φοβάμαι ότι θα τρώμε χρυσά αβγά και γαμοπίλαφο Καμμένου-Τσίπρα. Καλή μας όρεξη...

Στρατής Γατελούζος είπε...

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό έβγαλε η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος:
"Σε συζητάνε δίχως γιατί, αλλά εντελώς άδικα"
http://okde.org/keimena/OKDE_030512.htm

Tales from the other side of town είπε...

Στρατή, την έχω δει μέσα από τη φεμινιστική λίστα που συμμετέχω.
Καλώς ήρθες.
:-)

Στρατής Γ. είπε...

Καλώς σε βρίσκω
;-)