Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΙ ΕΣΥ, ΤΙ;

Αυτή η κόρη του Κωνσταντόπουλου, η Ζωή, που πολιτεύεται στον συριζα, και διακόπτει τους πάντες με ένα υπεροπτικό ύφος ξερὀλα, υποτίμησης και ειρωνείας, μου φέρνει μια αναγούλα... Έχουμε γεμίσει με αγράμματα κωλόπαιδα, έλεγε κάποτε ο Τσαρούχης. Αντιγράφω από τα Νέα, κομμάτι της Ρούλας Γεωργακοπούλου.

Τελικά δεν είμαστε και τόσο αρχομανείς όσο νομίζαμε. Τα κόμματα ξεφορτώνονται την «εντολή» με τον τρόπο δεινού χαρτόμουτρου που κοιτάει να πασάρει τον μουντζούρη. Πλην Τσίπρα, ο οποίος χρονοτρίβησε λιγάκι περιφέροντας το συνταγματικό του προνόμιο όπως ο Εφραίμ την Αγία Ζώνη. Το πιστεύετε; Πιστεύετε με τα σωστά σας ότι η παρατεταμένη έκθεση σε ένα θαυματουργό underwear μπορεί να λύσει την γκαντεμιά; Ούτε κι εγώ. Μέχρι να αποκρυσταλλωθεί ο νέος δικομματισμός προλαβαίνω ωστόσο να εξετάσω τους εκλεκτούς της πρόσφατης σταυροδοσίας (μέσα και οι δικοί μου). Να αποτροπιαστώ με το πάσο μου, να πηδηχτώ εντέλει από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να κάνω αν τελευταία στιγμή δεν μου έσωζαν τη ζωή, αρπάζοντάς με από την άκρη της φούστας μου οι γονείς της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έγκριτα πρόσωπα του δημοκρατικού χώρου με αντιστασιακές περγαμηνές. Και φταίει λοιπόν ο Τσίπρας που στη διάρκεια τηλεοπτικού καβγά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκρουσε τη φιλοφρόνηση του Νικήτα Κακλαμάνη, «είμαι ιδιαιτέρως ευγενής προς τις κυρίες», απευθύνοντάς του ένα ξερό και εύγλωττο, «Κι εγώ»;
Εγώ λέω πως δεν φταίει ο Τσίπρας. Ετσι γρήγορα που ανδρώθηκε, αμφιβάλλω κι αν πρόλαβε να πληροφορηθεί ότι εκτός από «Λαός» και «Τραπεζίτες» υπάρχουν και οι ομοφυλόφιλοι. Για την όλη φάση παίζει να φταίει η παρατεταμένη έκθεση της νέας γενιάς (μέσα και η νεαρή δικηγόρος) σε ταινίες με τον Φίφη και ανέκδοτα με τη Φτερού. Φταίμε μήπως εμείς, οι Ρηγάδες, που της δώσαμε το χρίσμα χωρίς προηγούμενη μύηση; Χωρίς ένα έστω πασάλειμμα της κουλτούρας του ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο υπήρξε το πρώτο ελληνικό κόμμα που από το ανυποψίαστο έτος 1980 άνοιξε την πόρτα και τα αυτιά του στο ρωμαλέο (τότε) ΑΚΟΕ; (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας, μπέμπα).

.

20 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Yποθέτω πως ο λόγος που αναδημοσιεύετε την άποψη της κυρίας Γεωργακοπούλου είναι ότι καταλαβαίνετε τι γράφει. Επειδή όμως έχω κάποια δυσκολία να κατανοήσω το κείμενό της, έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πώς απεικονίζετε το "εύγλωττο" και τι είναι αυτό που συνδέει την πρώτη της παράγραφο με την δεύτερη;

Tales from the other side of town είπε...

Κατερίνα, νομίζω ότι καταλαβαίνεις κι εσύ. Ο Κακλαμάνης της είπε "είμαι ιδιαιτέρως ευγενής με τις κυρίες", και η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε με υπονοούμενο "κι εγώ", εννοώντας, το ευκόλως εννούμενο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συνομιλητή της. Αν το έβλεπες, ειδικά ο τρόπος που το είπε, παρέπεμπε ευθέως εκεί. Με αυτό τον τρόπο συνδέεται με την δεύτερη παράγραφο.

Πέραν αυτού, από τις 3-4 φορές που έχω δει τηλεοπτικά την Κωσταντοπούλου, αποπνέει μία ιδιαίτερη αγένεια και υπεροψία που μου δημιουργεί αποστροφή.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Omj-jYrCq78

Αυτό είναι το βίντεο, στο 0:34 το επίμαχο στιγμιότυπο.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι το ύφος της -όταν του απαντά- διαφοροποιείται σε σχέση με το πως μιλάει γενικά.

Μου φαίνεται ότι απλά θέλει να έχει την τελευταία λέξη.

Tales from the other side of town είπε...

Ανώνυμη / ανώνυμε,

το έχω δει. Δηλαδή θα πιστέψουμε ότι είπε αυτή τη φράση στον συγκεκριμένο άνθρωπο, που όλοι έχουν βαλθεί -ακόμη και θλιβερά άτομα του συναφιού μας- να κράζουν, απλά για να έχει την τελευταία κουβέντα; Ok, μπορεί εγώ να είμαι ο καχύποπτος, αλλά δεν το πιστεύω. Δε νομίζεις ότι θα μπορούσε να του πει ο,τιδήποτε άλλο για να έχει τον τελευταίο λόγο;

gay super hero είπε...

Θα μου έκανε εντύπωση αν εξέπληττε κάποιους το ύφος και το ήθος των εκπροσώπων του συγκεκριμένου χώρου λες και ζούσαν σε άλλη χώρα τόσο καιρό. Εκτός αν το ανακάλυψαν τώρα που έχουν περισσότερους βουλευτές και όλα τα φώτα έχουν στραφεί επάνω τους.

Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφει η αρθρογράφος περί ΚΚΕ εσωτερικού. Ο σημερινός Συνασπισμός (δεν μιλάω καν για τις συνιστώσες) καμία σχέση δεν έχει με το εσωτερικού αφού προέκυψε από τη μαζική εισροή στελεχών του ΚΚΕ μετά τη διάσπασή του τελευταίου το 1993. Και οι λεγόμενοι "ανανεωτές" όπως ξέρουμε έφυγαν πριν λίγα χρόνια και έφτιαξαν νέο κόμμα με αρχηγό τον Κουβέλη.

Ο οποίος Κουβέλης δεν άντεχε τον Τσίπρα και τις συνιστώσες όταν ήταν στο ίδιο κόμμα αλλά τώρα αποφάσισε ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση χωρίς αυτούς.'Αντε να βγάλεις άκρη...

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω; Ίσως είμαι πολύ καλοπροαίρετος, αλλά εξακολουθώ να μην βρίσκω κάτι ύποπτο. Δεν έχεις παρακολουθήσει διενέξεις όπου κάποιος λέει κάτι του στυλ "Έχε χάρη που σέβομαι τους πτωχούς τω πνεύματι" και ο αντίπαλος του απαντά "Κι εγώ". Ε, τέτοια περίπτωση μου φαίνεται. Νομίζω δηλ. ότι πιο πολύ το "Κι εγώ" της Κωνσταντοπούλου πήγαινε στο "έχω μάθει να σέβομαι" του Κακλαμάνη παρά στο "σέβομαι τις κυρίες". Προσωπικά αυτό θα σκεφτόμουν, αν συμμετείχα σε αντίστοιχη στιχομυθία.

Tales from the other side of town είπε...

gsh,

στην συγκεκριμένη αναφέρθηκα, επειδή είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική. Υποτίθεται ότι οι νεότεροι άνθρωποι έρχονται να κομίσουν κάτι νέο στην πολιτική. Γι' αυτό έκανα την αναφορά, όχι μόνο γι' αυτό με τον Κακλαμάνη, αλλά για τον γενικότερο τρόπο που απευθύνει τον λόγο στους άλλους, που είναι πέρα για πέρα αποκρουστικός.

Στα παρακάτω συμφωνώ μαζί σου μέσες-άκρες, ο σημερινός Συνασπισμός ελάχιστη σχέση έχει με το παλιό εσωτερικού, για πολλούς όμως παλιότερους (όπως υποθέτω η Ρ.Γ.), ήταν μία συνέχεια (τουλάχιστον στα πρώτα βήματα) του εσωτερικού αφού εξέφραζε μία φιλοευρωπαϊκή θέση στον χώρο της αριστεράς. Σχηματικά το λέω, η πραγματικότητα ξέρουμε ποιά είναι.

gay super hero είπε...

"Νέο πρόσωπο στην πολιτική" που αναδείχθηκε μέσα από το γνωστό φαινόμενο της οικογενειοκρατίας.

Σίγουρα δεν περιμένει κανείς από κάτι τέτοιους να κομίσουν τίποτα νέο :-)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Tales from the other side of town: ...η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε με υπονοούμενο "κι εγώ", εννοώντας, το ευκόλως εννούμενο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συνομιλητή της

Ποιος είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του συνομιλητή της; O Νικήτας Κακλαμάνης έχει κάνει κάποια σχετική δημόσια δήλωση; Δεν την γνωρίζω, μπορείς να με παραπέμψεις;

υ.γ.
μόλις είδα και το βίντεο, μέσω του url που υποδεικνύεται από τον ανώνυμο στο τρίτο σχόλιο, και θα συμφωνήσω πως δεν διακρίνω τίποτα διαφορετικό στο ύφος της, στη στάση του σώματός της, στο βλέμμα της, στον τρόπο εκφοράς του λόγου της. Αν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της μας αρέσουν ή όχι, είναι άλλο ζήτημα και δεν έχουν σχέση με τα "συμπεράσματα" της κυρίας που έγραψε το κείμενο.

Γι αυτό και επανέρχομαι στην ερώτηση που έκανα παραπάνω: O Νικήτας Κακλαμάνης έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του;

Tales from the other side of town είπε...

Όχι δεν έχει κάνει ποτέ, έχει γίνει όμως πάμπολλες φορές στόχος είτε με άμεσο τρόπο είτε με υπονοούμενα. Τα υπονοούμενα δείχνουν κακοήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Απ' αυτά που μου έχουν πει δεν μπορώ να πω πως συμπαθώ την εν λόγω, παρ'όλ'αυτά θα το παίξω και'γω δικηγόρος του διαβόλου λέγοντας πως ο τρόπος με τον οποίο εκφέρεται το συγκεκριμένο "είμαι ιδιαιτέρως ευγενής με τις κυρίες", μου φαίνεται (αν όχι ολίγον σεξιστικός) τουλάχιστον πατροναριστικός.
Κατά τ' άλλα μάλλον συμφωνώ με έτερη/ο ανώνυμη/ο, καθώς και με το τελευταίο σχόλιο του tales.

β.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Tales,
αφού, όπως γράφεις, ο ίδιος δεν έχει κάνει καμμία δημόσια δήλωση, όλη η κακοήθεια βρίσκεται μέσα σ' αυτό το κιτρινιάρικο δημοσίευμα των Νέων. Η κυρία που έγραψε αυτό το σοβαροφανές, αλλά άθλιο στην πραγματικότητα, κείμενο, με πρόσχημα ένα δήθεν εύγλωττο "κι εγώ" της Κωνσταντοπούλου, και με φερετζέ το (δήθεν) ενδιαφέρον της συντάκτριας για τους ομοφυλόφιλους, επιχειρεί ένα βίαιο outing, που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πού στοχεύει.

Ως δημοσίευμα, πάντως, στοχεύει στην νοσηρή ικανοποίηση αναγνωστών κουτσομπολίστικου εντύπου πέμπτης κατηγορίας, και μόνον σε ένα τέτοιο έντυπο θα ήταν η θέση του.

Tales from the other side of town είπε...

Την Ρ.Γ. την γνωρίζω καλά εκτός των γραπτών της και προσωπικά - κάνεις λάθος. Δεν έχει σχέση με κίτρινο τύπο, και έχει στο παρελθόν επανειλημμένως υποστηρίξει τους λοαδ με ειλικρίνεια και σταθερότητα. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Ας μην τρελαθούμε τώρα. Ο φερετζές ανήκει σε πολλούς πολιτικάντηδες που έχουν δήθεν ενδιαφέρον για τους λοαδ και στην πράξη έχουν αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

Hitori Tana είπε...

O Kακλαμάνης όχι μόνο δεν έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος ποτέ, αλλά έχει επιδείξει εμπράκτως ως δήμαρχος αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση στο δήμο την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε δράση για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Φαντάζομαι από αυτό βγαίνει πως όχι μόνο είναι ετεροφυλόφιλος, αλλά και με ιδιαίτερη απέχθεια για τους ομοφυλόφιλους ή έστω κάθετα αντίθετος στην διεκδίκησή του για στοιχειώδη δικαιώματα.

Άρα, με συγχωρείτε, στον ετεροφυλόφιλο κόσμο του κυρίου Κακλαμάνη, εγώ την χάρηκα την ατάκα της συνομιλητριάς του, έστω κι αν πιστεύω κι εγώ πως η απάντησή της δεν στόχευε σε κάποιου είδους outing, αλλά απλά εννοούσε πως κι αυτή είναι ευγενική.

Από την άλλη τι να πω...μηδέν δικαιώματα για τους γκέι εξαιτίας των πολιτικών τύπου Κακλαμάνη, και οι κατηγορίες για ομοφοβία να στρέφονται εναντίον της γυναίκας αυτής? Κάπου την έχουμε χάσει τη μπάλα...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Η υποκρισία των πολιτικών δεν αμφισβητείται, όπως δεν αμφισβητείται και το outing που επιχειρεί η συντάκτρια του κειμένου. Αλλά η υποκρισία των πολιτικών στοιχειοθετείται αντιπαραβάλλοντας τα λόγια με τα έργα τους, και όχι με κίτρινα κείμενα εξ αφορμής ενός δήθεν εύγλωττου "κι εγώ". Και υποθέτω πως δεν θα έβρισκες επαρκές και ένα ανάλογο δικό μου ""επιχείρημα"", ότι "κάνεις λάθος, γνωρίζω την Ζωή Κωνσταντοπούλου και δεν είναι αγράμματο κωλόπαιδο(!!!) ούτε διακατεχέται από ομοφυλοφοβικά σύνδρομα"; Οι προσωπικές γνωριμίες, φιλίες, συμπάθειες, αντιπάθειες, προτιμήσεις δεν μας κάνουν αντικειμενικούς στην κρίση μας - διαβάζουμε, ακούμε και κρίνουμε. Κι αυτό το κείμενο που διάβασα το χαρακτήρισα ευθέως.

Εσύ πώς χαρακτηρίζεις ένα δημοσίευμα που, στηριζόμενο σε κουτσομπολιά και όχι σε δημόσιες δηλώσεις ή ομολογίες, κάνει outing σε έναν άνθρωπο;

Tales from the other side of town είπε...

Κατερίνα,

Η Κωνσταντοπούλου με υπονοούμενο (προφανώς στηριζόμενη εκείνη σε κουτσομπολιά που έχει ακούσει) προσπαθεί να θίξει τον συνομιλητή της κι εσύ μου λες ότι θα πρέπει να ψέξουμε την δημοσιογράφο ότι κάνει outing, όταν με το υπονοούμενο η πολιτικός επιχειρεί έμμεσα outing. Έχω καταδικάσει πάρα πολλές φορές το outing για τον οποιονδήποτε λόγο και μπορείς να βρεις πάρα πολλά κείμενα εδώ σ' αυτό το μπλογκ.

Hitori Tana,

Αν θέλεις μπορούμε να κρίνουμε τον Κακλαμάνη ως πολιτικό όσο σκληρά νομίζεις, είτε σε σχέση με τη γενικότερη στάση του ως πολιτικό, είτε συγκεκριμένα σε σχέση με τα λοαδ δικαιώματα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μονίμως κρίνουμε τον Κακλαμάνη σε σχέση με τα λοαδ δικαιώματα. Γιατί δηλαδή να καταλάβω, ο Καμίνης θεωρείς ότι είναι κάτι καλύτερο; Ή κάποιος άλλος προκάτοχός του στον Δήμο ήταν καλύτερος;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Tales,
το ότι έχεις καταδικάσει το outing, δεν λέει τίποτα, σ' εμένα τουλάχιστον που επιμένω να συγκεκριμενοποιώ τις "καταδίκες" μου και να μην καταδικάζω γενικώς και αορίστως. Εδώ, λοιπόν, έχουμε ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα, σε ένα συγκεκριμένο έντυπο, μιας συγκεκριμένης κειμενογράφου που επιχειρεί outing ενός ανθρώπου, στηριζόμενη σε κουτσομπολιά και σε ένα "κι εγώ" που την βολεύει να το χαρακτηρίζει "εύγλωττο" για να στηρίξει σ' αυτό το σαθρότατο επιχείρημα την καρακίτρινη πράξη της.

Εσύ δεν θέλεις να χαρακτηρίσεις, όμως το ότι αποφεύγεις να το κάνεις, απαντά εύγλωττα στην ερώτησή μου.

Το σκέτο και ξερό "κι εγώ" της Κωνσταντοπούλου, κάτι που θα απαντούσαν πολλοί σε παρόμοια δήλωση συνομιλητή τους, δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση το βίαιο και άθλιο outing του κειμένου που έγραψε αυτή η κυρία. Στο δικό μου στομάχι τέτοια κείμενα και τέτοιες πράξεις προκαλούν αναγούλα. Δέχομαι ότι τα στομάχια μας παρουσιάζουν δυσανεξία σε διαφορετικές "τροφές".
:-)

Tales from the other side of town είπε...

Δεν αποφεύγω τίποτε. Όταν χρειάστηκε να το καταδικάσω το έκανα πολύ συγκεκριμένα, με ονόματα και διευθύνσεις, ακόμη και όταν αυτό αφορούσε άθλιους τύπους που ανήκουν στη λοαδ κοινότητα, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να διαφωνήσω με φίλους. Αν θέλεις να σε παραπέμψω σε πολύ συγκεκριμένα ποστ. Καθόλου γενικά, αλλά απολύτως συγκεκριμένα.

Δεν βλέπω κανένα outing από την δημοσιογράφο. Τουναντίον, η δημοσιογράφος καταδικάζει το υπονοούμενο της πολιτικού που αυτό ήταν που στηρίχτηκε σε κουτσομπολιά.

Το γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν πολλοί που ανάλογα σκέτα και ξερά "κι εγώ" τα καταπίνουν πολύ εύκολα, το δικό μου μιας και έχει έλκος ενοχλείται.

dimitriis.be είπε...

Από τις λίγες φορές που έχω σει την Κωσταντοπούλου στη τηλεόραση, όταν τη βλέπω τώρα αλλάζω κανάλι έχω αποκομίσει τη χειρότερη εντύπωση γενικά. Είναι αγενής, άξεστη, είρων,ξερόλας και αντιπαθέστατη. Η Διαμαντοπούλου φαντάζει άγγελος μπροστά της. Δε με εκπλήσσει το γεγονός ότι συμπεριφέρθηκε έτσι αν και δεν το είδα. Αλλά κι ούτε πρόκειται να χάσω χρόνο να κάτσω να ξαναδώ τα μούτρα της στο youtube!

Tales from the other side of town είπε...

Κι εγώ το ίδιο dimitriis.be, μόλις τη βλέπω αλλάζω κανάλι.