Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΦΟΒΙΚΑ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κινείται αυταπάγγελτα από κάποιον εισαγγελέα ο αντιρατσιστικός νόμος 729/1979, που απαγορεύει τον αντισημητικό (δυστυχώς όχι τον ομοφυλοφοβικό και τον τρανσφυλοφοβικό) ρατσιστικό λόγο μίσους.(btw, έχει κάνει καλό φροντιστήριο πάντως ο Αχμαντινετζάντ στους απανταχού μουτζαχεντίν.)

--------
Ενημέρωση: Αντιγράφω απόσπασμα δήλωσης της Ντ. Μπακογιάννη για το θέμα από εδώ (ολόκληρη η δήλωση στο 3ο σχόλιο):
"Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη".
.

6 σχόλια:

gay super hero είπε...

Πρόσεξε πως οι δημοσιογράφοι υπερθεματίζουν κάνοντας το μητροπολίτη να φαίνεται... μετριοπαθής.

Το άλλο ανέκδοτο που λέγεται Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τί κάνει;

g for george είπε...

Υπάρχει ένας ρατσισμός λέει.

Μιλάει για ρατσισμό ποιος...

Tales from the other side of town είπε...

Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο, η μόνη πολιτικός που θέτει θέμα ποινικό για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, είναι η Ντ. Μπακογιάννη.

Αντιγράφω από εδώ:

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.

Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».

Tales from the other side of town είπε...

Προσωπικά πάντως, gsh κ' george, θεωρώ απαραίτητο να κινηθεί άμεσα ποινική διαδικασία κατά του Μητροπολίτη.

Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Thomas Xomeritis είπε...

Χωρίς να ξέρω τις διαδικασίες, και η Εκκλησία πρέπει ν' αντιδράσει. Δες κι εδώ.

Tales from the other side of town είπε...

Ναί γιατί όχι, ν' αντιδράσει. Προσφορότερο όμως, θα ήταν αντί να βγάζει φυλλάδια που να λένε ότι η ελλάδα είναι υπό κατοχή, να δεχόντουσαν να φορολογηθούν όπως όλα τα νομικά πρόσωπα, και όχι να διαμαρτύρονται ακόμη και γι' αυτήν την πενιχρή φορολόγησή τους.