Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Έχουν γούστο τελικά αυτοί οι κύριοι της "Δημοκρατικής Αριστεράς". Τώρα, μας λένε ότι αν δεν αναθεωρήσει τον νόμο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης το Υπουργείο Εργασίας, ως προς τα ασφαλιστικά δικαιώματα -δεκάρα δεν δίνουν για τα ομόφυλα ζευγάρια-, τότε θα καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τί μας λές βρε παιδί μου...
Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία.
«Να εξομοιωθεί πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης με το γάμο» Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ
Την απόδοση ασφαλιστικών παροχών στα πρόσωπα που συμβάλλονται με σύμφωνο συμβίωσης ζητούν από την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς», υποστηρίζοντας πως εάν δεν εκδοθεί ρητή νομοθετική διάταξη, παραμένει ανοιχτός ο δρόμος της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στην Πάτρα, όπου οι υπηρεσίες του ΙΚΑ αρνήθηκαν να χορηγήσουν βιβλιάριο ασθενείας σε έγκυο, προστατευόμενο μέλος του συντρόφου της, Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, με ερώτησή τους: Ζητούν άμεση παρέμβαση της Λούκας Κατσέλη για τροποποίηση του νόμου (3719/2008) που ορίζει την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και κάνουν λόγο για έλλειψη σαφούς διάταξης ή ερμηνείας του.
Οι βουλευτές κρίνουν απαραίτηση την άμεση πραγματική εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης με την έγγαμη συμβίωση, διά της εφαρμογής των ρυθμίσεων της φορολογικής, εργατικής, μισθολογικής, κοινωνικο-ασφαλιστικής νομοθεσίας, ώστε να προβλέπονται και για τους συμβιούντες «όλες οι προσωπικές και περιουσιακές συνέπειες που παράγει ο γάμος» και να μην ανακύπτουν προβλήματα στη συνδιαλλαγή με τις δημόσιες υπηρεσίες.
«Ενδεχόμενη άρνηση εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων», επισημαίνουν, «προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μπορεί να οδηγήσει σε σωρεία προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι 4 ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν πως αν η υπουργός βλέπει θετικά την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης, να εκδώσει μέχρι τότε ερμηνευτική εγκύκλιο, η οποία θα αποτρέπει τη δυσμενή μεταχείριση των οικογενειών που συμβιώνουν με σύμφωνο.
Για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε στην «Ε» πως αν δεν γίνει, «θα παραμένουν όλα εκείνα τα κενά που δεν θα εξασφαλίζουν την ουσιαστική κοινωνική λειτουργία του θεσμού της ελεύθερης συμβίωσης, βάσει της νομοθετικής πρόβλεψης».
Περισσότερα σχετικά με το Σύμφωνο από παλιότερο ποστ, πιέζοντας εδώ.
.

15 σχόλια:

  1. Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν λένε κουβέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια!

    Ευτυχώς το κάνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι:

    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1821:2011-02-21-12-41-35&catid=1:press-releases&Itemid=90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, η επωνυμία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (διαφάνειας & ανθρωπίνων δικαιωμάτων), είναι ακόμη ένα ανέκδοτο...

    Πολύ καλώς κάνουν οι Πράσινοι. Μιας όμως και δεν είναι Κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά έχουν Ευρωβουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσαν ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις που κάνει ο εκπρόσωπός τους, να κάνει και κάποια για λοαδ θέματα. Εξ όσων βλέπω, είναι αρκετά δραστήριος (189 ερωτήσεις - εδώ), γιατί δεν κάνει έστω μία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμη/ε,

    εγώ το είχα κάνει στην σχεδόν ίδια ερώτηση που είχε κάνει πριν ένα χρόνο (στις 2.2.2010), δες εδώ
    http://ntsoukalis.blogspot.com/2010/02/blog-post_03.html

    αλλά και ιδιωτικά με e-mail που είχα στείλει.

    Δεν ασχολούμαι πια μαζί του - σου εύχομαι καλή τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου έλεγα ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να "βομβαρδιστεί" με επιστολές το αρμόδιο Υπουργείο (αυτό το διαφάνειας και [!] ανθρωπίνων δικαιωμάτων), αλλά δεν ιδρώνει τ' αυτί τους... κι εκεί έχουν σταλεί επιστολές κι επιστολές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ πως είναι απείρως πιο χρήσιμο να στείλουμε επιστολές και e-mails στο υπουργείο δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (sic) και σε κυβερνητικούς βουλευτές. 1,5 χρόνο κυβέρνηση και δεν έχουν κατεβάσει το νομοσχέδιο που είχαν έτοιμο όταν ήταν αντιπολίτευση! 1,5 χρόνο!!! Ενώ το 1982 μέσα σε 4 μήνες από τις εκλογές ψηφίστηκε ο πολιτικός γάμος.

    Για αυτό όμως να συνεχίσουμε να πιέζουμε και τα άλλα κόμματα. Το ιστολόγιο του Τσούκαλη είναι το μόνο που δημοσιεύει τα σχόλια των επισκεπτών του. Επειδή τα ελληνικά κόμματα είναι τραγικά (και) στα ΛΟΑΔ δικαιώματα και επειδή τα εθνίκια και το παπαδαριό δημοσιοποιούν την ομοφοβική πίεση που ασκούν, ας μην τους αφήσουμε σε ησυχία.

    Τώρα σε σχέση με τον Τρεμόπουλο, τουλάχιστον αυτός είναι ο μόνος Έλληνας που συμμετέχει στην ομάδα του Ε.Κ. για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα:
    http://www.lgbt-ep.eu/

    Ο Χουντής του «gay-friendly» Σύριζα (άλλο ανέκδοτο αυτό) με μπόλικες ομοφοβικές συνιστώσες όχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sylvester,
    Δεν το ήξερα αυτό που λές για τον Τρεμόπουλο. Κοιτάζω στην σελίδα που λέει για τα μέλη της LGBT Intergroup, βλέπω μεν ότι είναι και κάποιος από Ελλάδα (http://www.lgbt-ep.eu/about/members/), αλλά δεν έχει ονόματα. Επίσης δεν βλέπω κάτι στην σελίδα του στο Ευρωκοινοβούλιο (http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=GR&partNumber=1&language=EL&id=96909). Δε σε αμφισβητώ, υπάρχει όμως κάποιο λινκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δες εδώ:

    http://www.europarl.europa.eu/pdf/intergroupes/List_VII_LEG_14_Lesbian_Gay-LGBT.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν λίγο καιρό στην σελίδα της LGBT Intergroup είχε τα μέλη της. Λάθος δικό μου που δεν είδα ότι δεν τα έχει τώρα. Επίσης είχα δει ότι μόνο ο Τρεμόπουλος είναι από την Ελλάδα, ενώ τώρα βλέπω πως συμμετέχει και η Μαριλένα Κοππά από το Πασόκ.
    Θα τα...ακούσει για τη αδιαφορία του ΓΑΠ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Κοππά, αν θυμάμαι καλά ήταν υπεύθυνη του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, παλιότερα.
    Η μοναδική παρέμβασή της, όσον αφορά τα λοαδ δικαιώματα στο Ευρωκοινοβούλιο -αν δεν απατώμαι, γιατί όσο μπορώ τα παρακολουθώ- ήταν αυτή:
    http://gaynewsingreek.blogspot.com/2008/05/blog-post_7533.html
    Σ' ευχαριστώ και πάλι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμη χειρότερα:

    Τι προτείνει το ΠαΣοΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια
    Συζητείται ένα σύμφωνο ανάμεσα στην άτυπη συμβίωση και στον πολιτικό γάμο

    «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι αυτό είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό. Επιπλέον, δεν αποκλείεται διάφορα θέματα να προχωρούν παράλληλα, ανάλογα με το ειδικό βάρος που έχει το καθένα» επισημαίνει η κυρία Κοππά. (2006)

    http://gaynewsingreek.blogspot.com/2006/05/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ίσως θα έπρεπε να σταλεί αυτό μεταφρασμένο στο Προεδρείο της LGBT Intergroup, erva...

    ΑπάντησηΔιαγραφή