Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΚΕΪ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΓΚΙΝΤΟ ΒΕΡΣΤΒΕΛΕ.

Αντιγράφω από το Πρώτο Θέμα.
Στην Αθήνα ο Γκίντο Βεστερβέλε
Ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους πολιτικούς, βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα στα πλαίσια μιας επαγγελματικής συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό εξωτερικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για τον Γερμανό εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή και τις ομοφιλοφυλικές του τάσεις, καθώς και ο ίδιος δεν έχει διστάσει να κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις με το σύντροφό του, Michael Mronz.
Ο ίδιος, παρόλο που στην αρχή της καριέρας του αποτελούσε το επίκεντρο της σάτιρας και της γελοιογραφίας, γιατί δεν δίσταζε να προκαλεί είτε με τις εμφανίσεις του σε διάσημα τηλεπαιχνίδια της εποχής, «Big Brother», είτε με τις δηλώσεις που κατά καιρούς έκανε, πλέον όμως, έχει καταφέρει να αναλάβει τη θέση του υπουργού των εξωτερικών και να θεωρείται ο καλύτερος ρήτορας, σε μία χώρα όπου οι γκέι και οι λεσβίες διώκονταν ποινικά μέχρι πριν κάποια χρόνια.
«Είμαι ομοφυλόφιλος και είναι καλύτερα έτσι», δήλωσε ανοιχτά ο ίδιος, με χιούμορ και άπλετο αυθορμητισμό που τον χαρακτηρίζει, καταφέρνοντας να αποσπάσει με το κόμμα του το 15% του ποσοστού των εκλογών, γεγονός που φανερώνει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο γερμανικός λαός, αψηφώντας πλέον τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα.
Φυσικά, δεν καταλαβαίνω τί εννοεί η εφημερίδα όταν γράφει "ομοφυλοφιλικές τάσεις" - ο Βεστερβέλε είναι ομοφυλόφιλος, τελεία - δεν έχει παρακάτω. Επίσης, δεν καταλαβαίνω την φράση "σε μία χώρα όπου οι γκέι και οι λεσβίες διώκονταν ποινικά μέχρι πριν κάποια χρόνια", όταν το κομμάτι αυτό γράφεται από έλληνα δημοσιογράφο, καθώς στην Ελλάδα ο νόμος ακόμη διώκει ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με τον 347ΠΚ που θέτει διαφορετικά όρια στην ηλικία συναίνεσης (15 για τους ετεροφυλόφιλους, 17 για τους ομοφυλόφιλους), ένας ετεροφυλόφιλος που κάνει συναινετικό σεξ με 16χρονο/η δεν διώκεται, ένας ομοφυλόφιλος όμως διώκεται. Ας έχουμε αίσθηση του μέτρου και επίγνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας.

Και τέλος, δεν αναφέρεται αν ο Βεστερβέλε επισκέπτεται την χώρα μας μαζί με τον σύντροφό του. Φυσικά θα ήμουν πολύ περίεργος πως θα αντιμετωπιζόταν επίσημα ο Βεστερβέλε και ο σύντροφός του. Σύμφωνα με ποιό πρωτόκολλο.
.

4 σχόλια:

  1. Αυτή η φράση "θεωρείται ο καλύτερος ρήτορας σε μία χώρα όπου οι γκέι και οι λεσβίες διώκονταν ποινικά μέχρι πριν κάποια χρόνια" κάτι μου θυμίζει :-Ρ

    http://gayrightsgreece.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

    Χαίρομαι που οι δημοσιογράφοι συμβουλεύονται τα γκέι sites για τις πληροφορίες τους, θα προτιμούσα όμως να υιοθετούν και την αντίστοιχη γλώσσα και όχι αυτά τα χαζά του στυλ "ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την επικαιρότητα", "δεν δίσταζε να προκαλεί" κτλ. Τα οποία βέβαια συνάδουν απόλυτα με το στυλ της συγκεκριμένης εφημερίδας.

    Δυστυχώς στη συνέχεια ο συντάκτης κάπου τα μπερδέυει λίγο και αποδίδει στο Βεστερβέλε τη φράση "Ιch bin schwul und das ist auch gut" η οποία στην πραγματικότητα ανήκει στο δήμαρχο του Βερολίνου κ. Βόβεραϊτ.

    'Οσο για το αν ο υπουργός -ο οποίος συναντήθηκε χτες με τον κ. Παπούλια- συνοδευόταν από το σύντροφό του: έχω την εντύπωση ότι χτες το βράδυ στις ειδήσεις μου φάνηκε ότι τον πήρε το μάτι μου αλλά ήταν για λίγα δευτερόλεπτα και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά, ο Βοβεράϊτ το έχει πεί αυτό και όχι ο Βερστβέλε.

    Μα ποιό στυλ της εφημερίδας; Ξεφεύγει τελικά κάποια εφημερίδα από αυτή την γενική σούπα
    απαιδευσιάς που διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία; Ακόμη και οι φωτεινές εξαιρέσεις, λιγοστές, υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν έναν θλιβερό κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Βεστερβέλε γνωστός για τις ομοφυλοφυλικές του τάσεις εγώ γνωστός για τις τάσεις διαφυγής και τις αυτοκτονικές. Όλοι γενικά κάπου τείνουν. Το μόνο σίγουρο είναι η ελληνική δημοσιογραφία. Σταθερή αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα με "τάσεις" τελικά μετρώνται βρε παιδί μου...
    Σε πιάνουν κι εσένα αναχωρητικές "τάσεις" βλέπω, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή