Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

Αντιγράφω από το Πρώτο Θέμα.
Βήμα προς την αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία
Κατά των γάμων η πρωθυπουργός

Πολύ κοντά στην αναγνώριση των γάμων ομοφυλόφιλων είναι η Αυστραλία αφού η Βουλή της χώρας ενέκρινε πρόταση του κόμματος των Πράσινων να "μετρηθεί" η άποψη της κοινής γνώμης αναφορικά με τη στήριξή τους για το γάμο των ομοφυλόφιλων.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της Εργατικής κυβέρνησης και οι ανεξάρτητοι, και εναντίον η αντιπολίτευση.
Η πρόταση "πέρασε" με ψήφους 73-72.
Ο βουλευτής της Πράσινων, Άνταμ Μπάντ, είπε ότι η αυστραλιανή βουλή έκανε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων.
Πρόταση για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων έχει κατατεθεί από τους Πράσινους και στη γερουσία.
Το Εργατικό κόμμα αποφάσισε να στηρίξει την εισήγηση που κατέθεσε στο αυστραλιανό κοινοβούλιο ο βουλευτής των Πρασίνων Άνταμ Μπανμτ που εκπροσωπεί την έδρα της Μελβούρνης, αφού πρώτα ζήτησε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εισήγηση που τέθηκε υπό συζήτηση και ψηφίστηκε, κάθε βουλευτής θα πρέπει να συμβουλευτεί το εκλογικό σώμα που εκπροσωπεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ψηφοφόροι στηρίζουν τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Η υπερψήφιση της εισήγησης, πέρα από το ότι σηματοδοτεί την πρώτη νίκη των Πρασίνων στο Εθνικό Κοινοβούλιο, εγείρει επίσης πολλές ανησυχίες σε στελέχη του Εργατικού κόμματος που εκτιμούν ότι θα σηματοδοτήσει και νίκη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος που προσπαθεί να στρέψει τους Εργατικούς στην υιοθέτηση προοδευτικότερων πολιτικών κατευθύνσεων.
Το θέμα της στήριξης ή όχι του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αναμένεται να είναι από αυτά που θα κυριαρχήσουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Η δεξιά πτέρυγα θέλει η επίσημη θέση του κόμματος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων να παραμείνει ως έχει. Και η αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν στηρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Η θέση της στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις αρχές της επομένης χρονιάς, αναμένεται να δυσκολέψει ιδιαίτερα εάν μετά τη συμβουλευτική διαδικασία των βουλευτών αποδειχθεί ότι το εκλογικό σώμα στηρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
.

1 σχόλιο:

ασωτος γιος είπε...

αντε και καλους απογονους στον επομενο αιωνα ισως συμβει και δω