Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

STOP THE EXECUTION OF EBRAHIM HAMIDI.

Όπως είδαμε σε προηγούμενα ποστ, μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζει την θανατική ποινή στο Ιράν και ζητά την αναστολή της ποινής για την Sakineh Mohhammadi Ashtiani και του Ebrahim Hammadi, αλλά και το πλήθος των δημοσιευμάτων που πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση, τελικώς ανεστάλη η εκτέλεση της Ashtiani.

Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο για την περίπτωση του 18χρονου Hammadi, που ακόμη απειλείται με απαγχονισμό με την κατηγορία του "σοδομισμού". Ελάχιστα αυτιά ίδρωσαν, ακόμη λιγότεροι αυτοί που πήραν θέση, ο Τύπος στην πλειοψηφία του αγνόησε επιδεικτικά την περίπτωση αυτή.

Γιατί βλέπεις, ενώ ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φιγιόν δηλώνει για την περίπτωση της Ashtiani ότι "Είναι αδελφή όλων μας γιατί είναι μια γυναίκα που απειλείται από τη χείριστη των βαρβαροτήτων", η εκκωφαντική ένοχη σιωπή για τον νεαρό Hammadi συνεχίζεται.

Όσες και όσοι αισθάνεστε ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί,
παρακαλώ υπογράψετε πιέζοντας εδώ.
Petition:
We, the undersigned, demand the immediate halt to the execution order issued to Ebrahim Hamidi. The sentence is entirely illegal.
There is no evidence that Hamidi is gay or that he committed any crime. This execution must be stopped.
Ebrahim's case shows the flaws and failings of the Iranian legal system. Executing anyone for their sexual orientation is a clear violation of international law and human decency.
We request from the UN Secretary General, the UN High Commissioner for Human Rights, and the UN Special Rapporteur on extrajudicial executions to submit the file for Iran's crimes against humanity to the UN Security Council to decide on the necessary actions that need to be taken.
Please help save Ebrahim.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: