Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Μια έρευνα για τα ποσοστά φτώχιας στην λοαδ κοινότητα.


Ίσως είναι ακόμη ένας (αστικός) μύθος ό,τι οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες είναι πιο εύρωστοι οικονομικά από τους ετεροφυλόφιλους. Φώς σε αυτό το θέμα έρχεται να ρίξει μια έρευνα σύμφωνα με την οποία:

- Το 24% των αμερικανίδων ομοφυλόφιλων και αμφισεξουαλικών γυναικών που βρίσκονται σε ηλικία 18-44 ζουν σε συνθήκες φτώχιας, σε σύγκριση με 19% για τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες.

- Το 6,9% των ζευγαριών λεσβιών και το 4% των ζευγαριών αντρών, ζουν σε συνθήκες φτώχιας, σε σύγκριση με το 5,4% για τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια.

- Για τα ζευγάρια λεσβιών που έχουν παιδιά το ποσοστό φτάνει το 9,4% και για τα ζευγάρια αντρών με παιδιά το ποσοστό είναι 5,5%, ενώ για τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά είναι 6,7%.

- Για τα ζευγάρια γυναικών ηλικίας άνω των 65 ετών το ποσοστό είναι 9,1%, για τα ζευγάρια αντρών είναι 4,9%, ενώ για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι 4,6%.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τα ποσοστά για τους ομοφυλόφιλους άντρες (ή τα ζευγάρια αντρών) δεν διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό από αυτά των ετεροφυλόφιλων αντρών (ή των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών). Εκεί που διαφοροποιούνται πολύ είναι στις ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Η έρευνα έγινε από την Center for American Progress, και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Επίσης για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της έρευνας πιέστε εδώ (εκεί αναφέρονται και κάποια στοιχεία και για τα διαφυλικά άτομα, που εκεί τα ποσοστά είναι τραγικά - φτάνουν το 64%).

Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ και δεν ξέρουμε κατά πόσον η εικόνα είναι ίδια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή σε άλλες χώρες του κόσμου.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Δυστυχώς η ανισότητα στην ανεργία και τις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα χτυπάει διπλά τις λεσβίες...