Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ. SEE YOU IN HELL!

.
Έχει αρχίσει τελικά να έχει πολύ γούστο το πράγμα.
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Σκάι.
Νέος υπουργός Οικονομίας στην Ισπανία ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Lehman Brothers, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χωρας, Μαριάνο Ραχόι, κατά την ανακοίνωση της κυβέρνησής του. Ο Λουίς ντε Γκίντος είχε διατελέσει πρόεδρος της Lehman Brothers για την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Μήπως τελικά να βάζαμε Υπ. Οικονομικών εδώ τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου; - αυτός είναι μανούλα στις διαπραγματεύσεις, θα κάνει την τρόικα να πει μπιραλλάχ. Μήπως τον Λαυρεντιάδη που φαλήρισε την Proton Bank; Ή λες ο παλιός καλός Κοσκωτάς να είναι η ώριμη δοκιμασμένη λύση για την ελληνική οικονομία;

Γιατί το βλέπεις βρε παιδί μου δε τραβάει ο Βενιζέλος. Το λέει άλλωστε ότι δεν είναι απλά καταβεβλημένος, αλλά εξουθενωμένος. Ε, για να ξεδώσει το παιδί λιγάκι, μετά από τις συναντήσεις με την τρόικα, νά τί κάνει τα βράδια:

Grim Reaper - See you in hell
.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

GAY HEALTHY WEDDING.

. Εγώ θα έλεγα αντί για gay γάμο, ή για γάμο ομοφύλων, θα πρέπει ν' αρχίσουμε να μιλάμε για πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλου, γιατί εκτός των ομοφυλόφιλων & αμφιφυλόφιλων αντρών και γυναικών υπάρχουν και οι τρανς. Ομοίως και για το θέμα της υιοθεσίας ή της από κοινού αναγνώρισης τέκνων.

Αντιγράφω από την lif0.
Gay healthy wedding
Λίγα χρόνια μετά τους πρώτους επίσημους gay γάμους σε Ευρώπη και Αμερική, οι δείκτες υγείας ολόκληρου του gay και bisexual πληθυσμού δίνουν μάθημα στις σύγχρονες κοινωνίες.
Οι gay γάμοι στους περισσότερους έφεραν ευτυχία. Σε όλους όμως γιάτρεψαν την κατάθλιψη και σε πολλούς ακόμη και την αρτηριακή τους πίεση.
Ολόκληρες κοινωνίες εξυγιάνθηκαν και μόνον από την νομιμοποίηση του θεσμού του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, ανεξάρτητα από το ποια ζευγάρια, και πόσα, παντρεύτηκαν σε κάθε περιοχή ή πολιτεία. Αυτό έδειξε εμφανέστερα από κάθε προηγούμενη μελέτη, η έρευνα που ολοκληρώθηκε από το πανεπιστήμιο Columbia στην Βοστόνη.
Ακόμη και οι επισκέψεις στους γιατρούς και το κόστος υγείας του gay πληθυσμού γενικότερα εμφανίζονται εντυπωσιακά μειωμένα μεταξύ των gay στις πολιτείες της Αμερικής που μπορούν να παντρεύονται, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Στη Μασαχουσέτη που θεωρείται η Μέκκα της Ιατρικής, αφότου ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων νομιμοποιήθηκε το 2003, μέσα στους επόμενους 12 μήνες τα συστήματα υγείας κατέγραψαν δραματική πτώση στη προσέλευση των gay ανδρών στα νοσοκομεία,(13%), στις επισκέψεις σε ειδικούς Ψυχικής Υγείας και σε κόστη Ψυχικής Υγείας.
Τα οφέλη στην υγεία τους από την νομιμοποίηση του θεσμού του γάμου, αφορούν το ίδιο τους single gay και τους δεσμευμένους, είτε σκοπεύουν να παντρευτούν είτε όχι.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας του Δεκεμβρίου και οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων μοιάζει να αδρανοποιεί τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το στρες ή εκπορεύονται από αυτό. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι gay πάσχουν συχνά από κατάθλιψη και εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας ως αποκύημα της κοινωνικής απόρριψης. Η τελευταία έρευνα κατέγραψε ομαλοποίηση ακόμη και στους δείκτες υπέρτασης και αρτηριακής πίεσης, ενώ δεν αποκλείεται βελτίωση να καταγραφεί, σε μετέπειτα στάδιο ή πιο εκτεταμένη μελέτη, σε πολλά από τα ψυχοσωματικά νοσήματα όπως το άσθμα, οι αλλεργίες κ.α.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι η ευτυχία που έφερε η δυνατότητα των gay να παντρεύονται, η ευτυχία ως state της ψυχής και του μυαλού, βοηθά ακόμη και την άμυνα του οργανισμού, ενώ το στρες την ρίχνει. Ο γάμος επίσης, ακόμη και ως προοπτική, μετριάζει τις συμπεριφορές κινδύνου που θέτουν την υγεία σε κίνδυνο, όπως το sex χωρίς προφύλαξη, το ποτό, τα ναρκωτικά, την επικίνδυνη οδήγηση .
Η έρευνα δεν συμπεριέλαβε τις λεσβίες γιατί, αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατά κύριο λόγο δεν επισκέπτονται το νοσοκομείο.
* lifo.gr, Μαρία Παπαπαναγιώτου.
.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.

.
Διαβάζω εδώ και μέρες για τη απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.

Έχουν ξεπεράσει πια τις 48 ημέρες απεργίας και σχεδόν κανένα από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης δεν προβάλλει ούτε φευγαλαία μία εικόνα από τον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο, και ντρέπομαι ειλικρινά γι' αυτό. Αντίθετα, οι ανέξοδες αχρωμάτιστες εικόνες μπουλουκιών σε πλατείες που δεν είχαν να πουν σχεδόν τίποτα και εν τοις πράγμασι βοήθησαν το φίδι να βγει απ' την τρύπα, μιλάω για το φίδι της συμπόρευσης με ακροδεξιές ιδέες -στην κυβέρνηση αλλά και στις ιδέες (βλέπε προηγούμενο σχετικό ποστ με τις περίφημες ιδέες Λοβέρδου απέλασης οροθετικών ιερόδουλων μεταναστριών)-, είχαν την αμέριστη προβολή τους.

Χαίρομαι όμως για το κουράγιο αυτών των ανθρώπων και έχουν τον απεριόριστο σεβασμό, θαυμασμό, μα και την υποστήριξή μου.

Μπορεί βλέποντάς το κοντόφθαλμα οι σημερινοί καιροί να μην τους ευνοήσουν, γιατί περνάμε μία πολύ δύσκολη περίοδο, κοιτώντας όμως με το βλέμμα προς το μέλλον, οι άνθρωποι που μαθαίνουν να αγωνίζονται δε μπορεί παρά μία ημέρα, έστω και όχι τόσο κοντινή, να είναι εκείνοι οι κερδισμένοι, ιδιαίτερα αν τους ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Καλή τους δύναμη!!!

Green Day - Working class hero
.

HOTEL GONDOLIN (2005).

. Hotel Gondolín (2005).
Director: Fernando López Escriva
Against the odds, Hotel Gondolín became a space for sex workers to organize for their rights and create a refuge in Buenos Aires.
The documentary from Argentina is about a hotel that is home for 30 transgender and transsexual sex workers in Buenos Aires who create a safe environment for themselves and band together to effect social change.


* Μπορείτε να δείτε όλη την ταινία με αγγλικούς υπότιτλους, πιέζοντας εδώ.

*Δείτε επίσης: http://giancarlo-ceraudo.photoshelter.com/gallery/G0000TIgrtms9MpQ.
.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ AIDS".

Η λεζέντα στην παραπάνω φωτογραφία λέει: "Από τους 620 οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας οι 7 είναι νόμιμοι". Λαμπρά, γιατί όμως είναι παράνομοι; Μήπως γιατί η ισχύουσα νομοθεσία είναι τόσο παράλογη που σχεδόν ποτέ δε θα γίνουν νόμιμοι; Και γιατί αυτό αποκρύπτεται; Και μήπως έγινε επίτηδες έτσι παράλογη για να μπορούν να εισπράτουν από τη μια μεριά πρόστιμα και κόντρα πρόστιμα, κι απ' την άλλη να το παίζουν τιμητές της ηθικής και της υπεράσπισης της υγείας;

Επιπλέον, δε θα εξετάσω το θέμα της μετανάστευσης στη γενικότητά του (το πρόβλημα έχει όνομα: Δουβλίνο II), αναρωτήθηκε όμως κάποιος από τους ανεύθυνους-υπεύθυνους που μάλιστα διεκδικούν ως δήθεν "επιτυχημένοι" στον τομέα τους προεδριλίκια, αν μία/ένας μετανάστης/μετανάστρια φορέας του HIV/AIDS, απελαθεί στην χώρα καταγωγής της/του, ανάλογα με το από πού κατάγεται (δεδομένου ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα προέρχονται από χώρες που είτε δεν υπάρχουν πολιτικές για τον HIV, είτε ακόμη και ατύπως διώκονται), τί καταστάσεις θα έχει να αντιμετωπίσει; Ενδιαφέρει κανέναν αυτό;

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία.
«Να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS»
Των ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

Επικοινωνιακή καταιγίδα ξεσπά στο βουνό των προβλημάτων υγείας του κέντρου της Αθήνας. Χθες, ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος επιστράτευσε από τον Κ. Καραμανλή μέχρι και τις απελάσεις γυναικών φορέων του AIDS, ενώ σήμερα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καλεί σε συνάντηση τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.
Οδήμαρχος ήταν παρών και στη χθεσινή ημερίδα για την «προαγωγή της δημόσιας υγείας» που οργανώθηκε από τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, αλλά σκιάστηκε από τις εξαγγελίες Λοβέρδου. Ο υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια».
Από τους 620 οίκους ανοχής και studio οι 7 είναι νόμιμοι και από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Για να καταλήξει: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»! Ούτε συζήτηση βέβαια για τα τεράστια κενά στο καθεστώς ελέγχου και λειτουργίας των οίκων ανοχής από ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο Υγείας και δήμους.
7 χρόνια αναμονή
Εικόνα σχετικής βελτίωσης θέλησε να δώσει ο κ. Λοβέρδος στο πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά αν και στην Αθήνα το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και άλυτο. Οπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη η λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα μεθαδόνης έχει μειωθεί από τα 4 χρόνια στις 20 μέρες και στον Πειραιά το πρόβλημα των χρηστών στο εμπορικό κέντρο της πόλης έχει εξαλειφθεί.
Στην Αθήνα, το κλείσιμο των μονάδων στην Καποδιστρίου και τα Εξάρχεια και η απορρόφηση των χρηστών από τα νοσοκομεία των Αθηνών είναι γεγονός. Παραμένουν όμως «ανθρώπινα κουφάρια» στην Τοσίτσα. «Χίλιοι άνθρωποι που περιμένουν θεραπεία. Στην πρωτεύουσα η αναμονή για θεραπεία διαρκεί 7 χρόνια. Πρέπει να γίνει κι εδώ 20 μέρες», είπε και δεσμεύτηκε ότι «μέχρι το τέλος του χειμώνα θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής που, κοιτάζοντας τη να μεγαλώνει, είχε χαρακτηρίσει επιτυχώς ο Κ. Καραμανλής».
Προένταξη
«Δεν βλέπω πολλά πράγματα να γίνονται. Το πρόβλημα με τους χρήστες είναι τεράστιο. Το φαινόμενο από την Τοσίτσα ανεβαίνει προς το Σύνταγμα», σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Α. Λοβέρδο.
Και ενώ το πρόβλημα της λίστας αναμονής δεν έχει ακόμη λυθεί από την εποχή του Κ. Καραμανλή, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη εξήγγειλε τη δημιουργία χώρων προένταξης στα θεραπευτικά προγράμματα, στους οποίους οι χρήστες εκτός λίστας θα μπορούν να κάνουν ακόμα και χρήση «αλλά όχι σε δημόσια θέα» και παράλληλα να λαμβάνουν στοιχειώδη φροντίδα -ιατρική περίθαλψη, τροφή, υγιεινή. Τέτοιοι χώροι λειτουργούν στο εξωτερικό, ανέφερε, και στόχο έχουν να παροτρύνουν τους χρήστες στην απεξάρτηση.
Φαίνεται πάντως ότι οι πρωτοβουλίες Πάγκαλου - Λοβέρδου δεν «καλύπτουν» την κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καλεί σήμερα τον κ. Καμίνη σε συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος ζητούσε εδώ και καιρό συνάντηση διαπιστώνοντας ότι έχουν «κολλήσει» τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί από τον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου την περασμένη άνοιξη. *
.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΟΡΦΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

[φωτογραφία από την πορεία που έγινε στις 20/11/2011
για την ημέρα τρανς μνήμης.]

Κατατέθηκε στις 5/12, το σχέδιο νόμου, για την αντιμετώπιση "ορισμένων μορφών ρατσισμού", για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Θετικό είναι ότι έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις προς το καλύτερο. Έφυγε ο περίφημος όρος "εχθροπάθεια" που παρέπεμπε σε ψυχολογικές καταστάσεις, καθώς επίσης εκτός της "πρόκλησης στη δημόσια τάξη" προστέθηκε η υποκίνηση ή προτροπή στο ρατσιστικό μίσος. Άλλαξε δε, επιτέλους, ο γενετήσιος προσανατολισμός, και αποτυπώνεται ο σωστός όρος: σεξουαλικός προσανατολισμός.

Απολύτως δικαίως, όμως, και πολύ σωστά, διαμαρτύρεται το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η ταυτότητα κοινωνικού φύλου, ως έδαφος που πρέπει να απαγορεύεται και να ποινικοποιείται η πρόκληση ή προτροπή στο ρατσιστικό μίσος.

Πιο κάτω, μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Σ.Υ.Δ., που αντέγραψα από εδώ.

Εύχομαι έστω και τώρα να δικαιωθούν οι προσπάθειες της τρανς κοινότητας, όχι τόσο για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, κυρίως, γιατί επιτέλους πρέπει να γίνει μία αρχή, ώστε η ταυτότητα κοινωνικού φύλου, να συμπεριλαμβάνεται στις νομοθεσίες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η ταυτότητα φύλου απούσα.»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει ότι παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, η ταυτότητα κοινωνικού φύλου δεν συμπεριλαμβάνεται ως πεδίο απαγόρευσης στην παρότρυνση, πρόκληση ή διέγερση ρατσιστικού μίσους.
Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 5/12/2011 (http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=782ac52b-440b-4b86-b08a-f8b8dbc55076), υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το αρχικό που είχε τεθεί προς διαβούλευση οι οποίες είναι επί τω βελτίω: όπως η αντικατάσταση του ασαφούς όρου «εχθροπάθεια» με τον πιο σαφή «μίσος», η περιγραφή του αδικήματος έγινε πιο σαφής (ιδιαίτερα με την προσθήκη της «παρότρυνσης» και «υποκίνησης»), ο γενετήσιος προσανατολισμός αντικαταστάθηκε με τον ορθότερο σεξουαλικός προσανατολισμός, ενώ στο αξιόποινο εκτός της πρόκλησης κινδύνου για τη δημόσια τάξη περιλαμβάνεται και η απειλή για τη ζωή ή την ελευθερία ή την σωματική ακεραιότητα, καθώς επίσης καταργήθηκε το άρθρο 8 που δεν επέτρεπε την παράσταση πολιτικής αγωγής σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει στην αρχική παρέμβασή μας.
Επισημαίνουμε όμως με απόλυτα σαφή τρόπο ότι είναι απαραίτητη στα:
- Άρθρο 2, παράγραφος 1
- Άρθρο 3, παράγραφος 1
- Άρθρο 5,
η προσθήκη της ταυτότητας κοινωνικού φύλου, ως πεδίο απαγόρευσης της διάδοσης, παρότρυνσης ή πρόκλησης ρατσιστικού μίσους.
Υπενθυμίζουμε την σαφή και καθαρή σύσταση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρίου Thomas Hammarberg στην Έκθεσή του «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου» (Human Rights and Gender Identity), όπου ο Επίτροπος Hammarberg αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η αναφορά στην ταυτότητα κοινωνικού φύλου, για την προστασία των διεμφυλικών ατόμων από το ρατσιστικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.
Στην ίδια Έκθεση ο Επίτροπος Hammarberg τονίζει ότι η ταυτότητα κοινωνικού φύλου, είναι όρος απολύτως διακριτός και δεν πρέπει να συγχέεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό όπως συχνά συμβαίνει, ενώ είναι απαραίτητη η αναφορά του για την προστασία των διεμφυλικών ατόμων.
Στο ίδιο πνεύμα είχαν κινηθεί και οι παρατηρήσεις της Ε.Ε.Δ.Α., όπου υποστηρίχτηκε ότι η ταυτότητα φύλου πρέπει να προστεθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), θα συνεχίσει με όλες του τις δυνατότητες τις παρεμβάσεις προς όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και φορείς, με σκοπό την τροποποίηση του σχεδίου νόμου και την προσθήκη της ταυτότητας φύλου στα Άρθρα που αναφέρθηκαν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com
.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

TOMBOY (2011).

. Tomboy (2011).
Rocket Releasing presents writer-director Celine Sciamma's multiple award-winner TOMBOY, a truly contemporary coming of age story, scheduled to open in New York on November 16 followed by a national roll out. In Ms. Sciamma's ('Water Lilies") second feature, a French family with two daughters, 10-year-old Laure (Zoe Heran) and 6-year-old Jeanne (Malonn Levana), moves to a new neighborhood during the summer holidays. With her Jean Seberg haircut and tomboy ways, Laure is immediately mistaken for a boy by the local kids and decides to pass herself off as Mikael, a boy like the others but different enough to catch the attention of leader of the pack Lisa (Jeanne Disson) who becomes smitten with him. At home with her parents (Mathieu Demy and Sophie Cattani) and girlie younger sister she is Laure, while hanging out with her new pals and girlfriend, she is Mikael. Finding resourceful ways to hide her true self Laure takes advantage of her new identity as if the end of the summer would never reveal her unsettling secret. Celine Sciamma ("Water Lilies") brings a light and charming touch to this tale of childhood gender confusion, which is also about relationships between children, children and parents, and the even more complicated one between one's heart and body.


Ιστοσελίδα: http://www.tomboymovie.com/
.

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

SYLVIA RIVERA. A TRIBUTE.

. Sylvia Rivera founded the transgendered movement. She organized the very first demonstration specifically for transgendered rights. She got "T" added to LGBT.
Homeless boy prostitute at twelve, she struggled with drug addiction & alcoholism for much of her life but remained a trailblazer in the fight for social justice, especially transgender & human rights.
Ultimately, she overcame substance abuse, worked as manager of my art deco antique shop in Greenwich Village
After years of volunteer work at the homeless kitchen/pantry of NYC's MCC Church got full time employment there.
She also entered the second long-term relationship during those years & commenced receiving international recognition for her pioneering work before dying suddenly at the age of 52 of liver cancer.
Today, an organization called 'The Sylvia Rivera Law Project" continues the fight she commenced for fair treatment of transgendered people.
The Metropolitan Church runs a shelter for homeless trans people, supplying shelter & counseling for trans people on 36th Street in NYC.
This is a video tribute created by her friends that gives an overview of her life.

.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV. AGAINST THE ODDS: TRANSGENDER, BLACK AND HIV-POSITIVE.

. Με την ευκαιρία της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV, το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο, όπου μας μιλάει μία διαφυλική γυναίκα, μαύρη και οροθετική.

* * * * * * * * * * * * * *

Against the odds: transgender, black and HIV-positive
HIV and AIDS affect every segment of American society, but they affect certain populations disproportionately. About half of those living with HIV in the United States are African-American. About a quarter are older than 50. And a study in the journal "AIDS and Behavior" found 28 percent of male-to-female transgender people are infected. Josh Lederman has the story of one woman who fits all three categories.
- Medill News Service/Northwestern News Network

.