Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

...ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ...ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ;

Ο Αντώνης στην πλατεία πράγματι τα είπε όλα. Και "καθάρισε" για πολλούς ακόμη, έγινε η φωνή τους, γιατί αυτό που θα δεις στο βίντεο που υπάρχει το λινκ είναι πολλοί Αντώνηδες, και μην απατάσσαι. Που όλο και ακουγονται περισσότερο, γιατί η δύναμη του πλήθους σ' απελευθερώνει.

Φίλε Αντώνη, αν η "αγανάκτησή" σου κρατήσει έως το Σάββατο στις 4 του Ιουνίου που θα έχουμε το Pride, ενδεχομένως να συναντηθούμε.

Ραντεβού λοιπόν...
.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

YES IT'S FUCKING POLITICAL...

"Η ψυχή των συμπατριωτών μου είναι κομμάτια", διαβάζω να διατυπώνει ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, συνέντευξή του σε Ιταλική εφημερίδα. Συμπαθητικό εν πρώτοις.

Αποτελεί κοινή (ας πούμε κοινή, γιατί η λέξη κοινή συχνά διαστρεβλώνεται) παραδοχή ότι σε δύσκολες στιγμές, αυτοί που ονομάζουμε "πνευματικοί άνθρωποι" θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να παρεμβαίνουν στον δημόσιο λόγο.

Κατ' αρχήν εγώ θα έλεγα, ότι απ' αυτούς που εννούμε "πνευματικούς ανθρώπους", έχουμε ανάγκη περισσότερο από το έργο τους, τη δημιουργία τους, και λιγότερο ίσως λόγο. Περισσότερες, ή λιγότερες λεκτικές ακροβασίες, είναι συχνές από πολλούς, από εκείνους όμως, στο μέτρο που έχουν την δυνατότητα, αυτό που περιμένουμε είναι πνευματική δημιουργία.

Ούτε επίσης, για να έρθουμε σε πιο κοντινά μας, μπορώ να ακούω ανόητες αναλύσεις (κατακρίσεις) για το κατά πόσον ο Χριστιανόπουλος ή ο Τσαρούχης ήταν out (με την σημερινή έννοια που φυσικά τότε ήταν εντελώς διαφορετική), γιατί πολύ απλά με το έργο τους τότε τα είπαν όλα.

Προσωπικά λοιπόν, προτιμώ τους δημιουργούς, να δημιουργούν κι όχι τόσο να μιλάνε.

Γιατί βλέπεις, εν τέλει μπορεί και να καταντήσεις, ν' ακούς τον Νιόνιο, να λέει σαχλαμάρες του τύπου να στείλουμε τους μετανάστες σε έρημα ή αραιοκατοικημένα νησιά ή δεν ξέρω τί άλλο.

Γιατί βλέπεις, συχνά κατηγορούμε (και σωστά το κάνουμε) τους πολιτικούς ότι είναι απομακρυσμένοι από τον κόσμο, αλλά μήπως τελικά ακούμε σαχλαμάρες και απ' όσους εννοούμε ως "πνευματικούς ανθρώπους" για τον ίδιο λόγο; Είσαι σίγουρος/η αγαπητέ/ή ότι αυτοί βρίσκονται κοντά σου;

Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Και θα μου επιτρέψεις, να βλέπω τα πράγματα περισσότερο με κυνισμό, παρά με έναν ρομαντισμό ότι όλοι μαζί (ένας "συναδελφωμένος" αχταρμάς ενός ετερόκλητου πλήθους) σε ένα πλήθος "αγανακτισμένων" μπορούμε να δώσουμε πολιτικό διέξοδο.

Γιατί κάποια πράγματα μπορεί ν' αλλάζουν. Όμως ο πυρήνας, παραμένει ο ίδιος. Και είναι αυτός που (με τις ατέλειές τους φυσικά) περιέγραψαν εδώ και πολλά χρόνια οι θεωρητικοί και φιλόσοφοι της πολιτικής οικονομίας.

Skunk Anansie - Yes it's fucking political.
.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

"ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ".

Αντιγράφω από το LawNeT.
Απόφαση - σταθμός για τα ομόφυλα ζευγάρια
LawNews Center, 11/5/2011

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο εξής τα ζευγάρια του ίδιου φύλου που έχουν συνάψει πολιτικές ενώσεις θα έχουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού εξέτασε την υπόθεση του Γιούργκεν Ρόμερ ο οποίος και είχε συνάψει πολιτική ένωση με το σύντρόφό του. Ειδικότερα, ο ανωτέρω Γερμανός πολίτης ζήτησε από τον πρώην εργοδότη του, το Δήμο του Αμβούργου, να ισχύσουν στη σύνταξη του οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τα παντρεμένα ζευγάρια. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η άρνηση να αναπροσαρμοστεί αναλόγως η σύνταξη του Ρόμερ με την αιτιολογία ότι δεν
είναι παντρεμένος, αλλά μόνον μέλος μιας πολιτικής ένωσης, «μπορεί να αποτελεί διακριτική μεταχείριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού», η οποία και απαγορεύεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας της ΕΕ. Στην ΕΕ, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σουηδία αναγνωρίζουν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Αναλυτικά για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε πιέζοντας εδώ.
.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΕΛΛΑΔΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ;

Αντιγράφω από το zougla.gr
Ρυθμίσεις για υιοθεσίες «εξπρές» και από ομοφυλόφιλα ζευγάρια
Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αναδοχή και υιοθεσία προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την υιοθεσία παιδιού.
Το θέμα βρίσκεται ήδη σε προπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δημιουργηθεί μια εθνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων, καθώς και ένα δίκτυο αλληλεγγύης.
Επίσης, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς και οι μονογονεϊκές οικογενίες, όπως επίσης και η δυνατότητα οι ανάδοχοι γονείς να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά που έχουν παραβατική συμπεριφορά.
.

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Ε.Δ.Δ.Α.: ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΕΪ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Πιέζοντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε εν περιλήψει, ή και αναλυτικά αν ακολουθήσετε τα λινκς, για τις υποθέσεις που έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις αλλά και την εξέλιξη όσων είναι ακόμη σε εκκρεμότητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αφορούν τον γάμο ομοφύλων, την υιοθεσία και την ομογονεϊκότητα, διακρίσεις στον χώρο της εργασίας, την ελευθερία έκφρασης και συνάθροισης κ.α., έως και τον Απρίλιο του 2011.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνοψη.
.